• home
 • video
 • pas verschenen

  Teodorczyk 2 matchen geschorst en 1 met uitstel: "Ik had hem rood moeten geven"

  Teodorczyk kreeg tegen Genk geel na natrappen.

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk gestraft na een zware overtreding tijdens Anderlecht-Genk. "Ik had de intensiteit van de trap onderschat", zegt scheidrechter Bart Vertenten.

  "Teodorczyk heeft uitstekend disciplinair verleden"

  Op de 11e speeldag ging Lukasz Teodorczyk 2 weken geleden over de schreef. Nadat de Pool in duel was gegaan met Genk-speler Joseph Aidoo, begon Teodorczyk stevig na te trappen.

  Scheidsrechter Bart Vertenten toverde een gele kaart tevoorschijn. Maar het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vroeg 3 speeldagen schorsing voor de Anderlecht-spits.

  Uiteindelijk milderde bondsprocureur Marc Rubens vandaag tot 2 speeldagen schorsing en 1 met uitstel. "Teodorczyk was blijkbaar gefrustreerd en maakte een actie die er niet had moeten zijn. Maar hij heeft ook een uitstekende disciplinair verleden en er zijn geen verzwarende omstandigheden", zei Rubens.
   

  Vertenten: "Dit had een rode kaart moeten zijn"

  Scheidsrechter Bart Vertenten deed ook zijn zegje op de zitting van de Geschillencommissie van de KBVB. "Ik was gefocust op de bal en zag een roekeloze trapbeweging, waarvan ik dacht dat die geel verdiende", getuigde Vertenten.

  "Ik kon niet goed zien of hij hem had geraakt en mijn assistent kon me ook niet verder helpen. Nu ik de beelden heb gezien, besef ik dat ik de intensiteit van de trap had onderschat. Dit had een rode kaart moeten zijn wegens brutaliteit."

  Herbekijk de overtreding van Teodorczyk