• home
 • video
 • pas verschenen

  Technisch directeur Emenalo wuift na 10 jaar Chelsea uit

  Emenalo haalde alle Belgen naar Chelsea.

  Chelsea moet op zoek naar een nieuwe technisch directeur: Michael Emenalo heeft gisteren zijn afscheid aangekondigd bij Chelsea. Als scout, assistent en sportief verantwoordelijke schreef de ex-speler van RWDM 10 jaar mee aan de successen van de club van Hazard, Courtois en Batshuayi. "Het was een heel moeilijke beslissing, maar de juiste voor mezelf, mijn familie én de club."

  Emenalo kwam in 2007 mee naar Chelsea in het zog van toenmalig hoofdcoach Avram Grant. Eerst als scout, daarna als assistent en vanaf 2011 als technisch directeur: hij ondersteunde de technische staf van het A-team, leidde de scoutingcel en stuurde de jeugdacademie en het internationale jeugdnetwerk aan.

  Onder de 52-jarige Nigeriaan vulde Chelsea zijn trofeeënkast met 3 landstitels, 3 FA Cups, de League Cup, de Europa League en de Champions League.

  Bij de jeugd stak de Londense club 6 keer de FA Cup in de lucht in 8 jaar, won 2 keer de UEFA Youth League en leverde sleutelspelers bij de wereldtitels van de Engelse U20 en U17 van dit jaar.

  "Nieuwe uitdagingen"

  Emenalo gaf niet meteen een reden waarom hij ermee ophoudt: "Het was een heel moeilijke beslissing, maar ik geloof dat ze de juiste is voor mezelf, mijn familie en de club. "

  "Ik had de voorbije 10 jaar het privilege om met enkele van de meest getalenteerde mensen uit de sportwereld te werken. De trots op wat we samen hebben bereikt, is ongelooflijk groot. Ik wens Chelsea alle succes in de toekomst."

  Zowel Chelsea-voorzitter Bruce Buck, -directeur Marina Granovskaia en -coach Antonio Conte, met wie hij vorig seizoen nog de titel pakte, betreuren het vertrek van Emenalo, maar hebben niets dan dankbaarheid en lof.

  Buck: "Hij heeft een enorme impact gehad op de club. Het is jammer dat hij vertrekt, maar we begrijpen dat hij nieuwe uitdagingen wil aangaan."

  Tweet Chelsea: