• home
 • video
 • pas verschenen

  Schoenensponsor New Balance: "Zullen ons krachtig verdedigen tegen meneer Fellaini"

  Fellaini trekt naar de rechter tegen zijn schoenensponsor.

  Rode Duivel Marouane Fellaini heeft voor het Hooggerechtshof in Londen een rechtszaak aangespannen tegen zijn schoenensponsor New Balance, schrijft The Sun. De middenvelder van Manchester United vindt dat zijn voeten mismeesterd zijn door de schoenen. Het Amerikaanse sportmerk verwerpt de aanklacht in een reactie bij ESPN.

  Fellaini, die de sponsordeal ondertekende toen hij nog bij Everton voetbalde, stelt in zijn klacht dat de New Balance-schoenen hem "spelplezier, ongemak en een impact op zijn prestaties" kostten. Volgens The Sun eist hij 2,1 miljoen pond (2,4 miljoen euro).

  De chouchou van Mourinho verklaarde dat de schoenen moesten "gestoomd en gerokken" worden door materiaalmeesters voor hij ze kon dragen. Hij klaagde ook herhaaldelijk bij de firma.

  New Balance: "We hebben correct gehandeld"

  Volgens een eerste reactie van New Balance zou Fellaini vroeger gezegd hebben dat de schoenen "perfect" waren. Gisteren volgde er een officieel statement aan de Amerikaanse sportzender ESPN.

  "Hoewel we geen commentaar kunnen geven over een hangende zaak, kan New Balance bevestigen dat de firma zich  krachtig zal verdedigen. We hebben een lange traditie in het maken van uitstekende schoenen om tegemoet te komen aan de noden van sporters wereldwijd."

  "New Balance heeft er vertrouwen in dat we correct gehandeld hebben en we zijn dankbaar voor de diensten die meneer Fellaini ons vroeger heeft verleend."