• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Met Martinez proberen tot een akkoord te komen"

  Nainggolan moet nog praten met Martinez.

  Verloren zoon Radja Nainggolan is blij dat hij weer in de spelersgroep van de Rode Duivels zit. "Ik hoop vooral dat ik aan boord blijf bij de nationale ploeg", zegt de Roma-Belg. "Elke speler droomt ervan om een WK mee te maken."

  Nainggolan: "Ik ben blijven hopen"

  Voor het eerst in 5 maanden kreeg Radja Nainggolan weer een plekje in de selectie van bondscoach Roberto Martinez. "Ik ben blij dat ik er weer bij ben", zegt Nainggolan aan Peter Vandenbempt.

  "Het heeft misschien wel wat lang geduurd. Maar ik hoop nu vooral dat ik kan blijven bij de Rode Duivels."

  Of Nainggolan de moed al had opgegeven? "Ik was er bang voor dat ik deze keer weer naast de selectie zou vallen. Maar ik ben toch altijd blijven hopen dat ik opnieuw gekozen zou worden."

  "Martinez en ik moeten nog spreken over het probleem"

  Nainggolan weet nog altijd niet waarom hij de vorige keren niet geselecteerd werd door Martinez. “Ik verwacht dat we wel nog zullen spreken over wat het probleem is geweest. We moeten proberen samen tot een akkoord te komen."

  "Ik probeer in elk geval een beetje vroeger naar de tactische bespreking te gaan", lacht Nainggolan, die volgens Martinez niet gedisciplineerd genoeg was. "Nu mag daar wel eens mee gelachen worden. We zijn al enkele maanden verder."

  Waarom Martinez Nainggolan nu plots heropvist? "Mijn prestaties waren de laatste weken vrij goed, denk ik. Misschien is dat de reden. AS Roma verkeert in een heel goede vorm. Hopelijk blijven we zo voortdoen en kan ik die lijn doortrekken bij de Rode Duivels, als ik mag spelen."

  "Martinez zei me dat ik een 10 ben"

  Heeft Nainggolan het gevoel dat hij zich moet bewijzen bij de bondscoach? “Ik heb in het verleden al goede wedstrijden gespeeld voor de Rode Duivels", zegt de Roma-middenvelder.

  "Martinez zei tegen mij dat ik een 10 ben. Maar ik denk dat mijn positie afhangt van de manier waarop een ploeg speelt. Bij de Rode Duivels gaat het er technisch aan toe en spelen we de bal vaak over de grond. Bij AS Roma spelen we hoger om de bal te recupereren en zo snel mogelijk op doel af te gaan."

  "Ik heb bij de nationale ploeg al goede matchen gespeeld voor de verdediging, als centrale middenvelder. We zullen wel zien wat hij van plan is. Waar de trainer me op het veld zet, maakt eigenlijk geen verschil. Ik moet sowieso het maximum geven."

  "Na carrière vertellen dat ik WK heb meegemaakt"

  Natuurlijk wil Radja Nainggolan het WK niet aan zijn neus zien voorbijgaan. "Elke speler droomt van een WK", zegt Nainggolan. "De vorige keer was ik er al niet bij en nu wil ik de kans krijgen om wel op een WK te spelen."

  "Ik denk dat het belangrijk en mooi is om na je carrière te kunnen vertellen dat je een WK hebt meegemaakt."

  Aan steunbetuigingen van de fans was er de voorbije maanden alvast geen gebrek voor Nainggolan. "Het doet deugd dat ik erkenning krijg van de supporters. Het bewijst dat ik op het veld al goede dingen heb laten zien."