• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Zal komende dagen goed gesprek hebben met Nainggolan"

  De Rode Duivels trainde dinsdagavond voor het eerst in hun nieuwe training.

  Bondscoach Roberto Martinez en Radja Nainggolan hebben elkaar weergezien bij de Rode Duivels. Gesproken over de afgelopen maanden hebben ze nog niet. "Hij moet, net als elke andere speler, zowel op als naast het veld laten zien dat hij een WK-selectie verdient."

  Alle ogen waren op de eerste dag van de interlandbreak van de Rode Duivels gericht op Radja Nainggolan. De bondscoach kon op zijn persconferentie dan ook niet rond vragen over zijn middenvelder.

  "Radja heeft bij zijn club de goede vorm beet en verdient een selectie", zei de Spanjaard. "Ik wil nu zien of hij deze kans grijpt. Hij moet, net als elke andere speler, zowel op als naast het veld laten zien dat hij een WK-selectie verdient. Ik zal de komende dagen zeker ook een goed gesprek met hem hebben."

  Door de blessures van meerdere sterkhouders heeft Martinez enkele Duivels vanonder het stof gehaald, zoals Laurent Depoitre en Adnan Januzaj. "Interessante spelers waarmee ik graag wil samenwerken.

  "Laurent is bij Huddersfield Town goed op dreef, hij viel me al bij AA Gent op en hij heeft in Engeland op korte tijd al veel progressie gemaakt. Ook Januzaj doet het goed bij Real Sociedad, de Spaanse competitie is hem op het lijf geschreven. Ik zie dat hij zich goed in zijn vel voelt en kijk ernaar om hem aan het werk te zien."

  "Voor een kwalificatiematch had ik Fellaini wel opgeroepen"

  Marouane Fellaini ontbreekt, ook al speelde hij afgelopen weekend met zijn team Manchester United. "We willen met Marouane geen risico nemen. Hij is nog niet volledig hersteld, en we gunnen hem nu de tijd om volledig te recupereren."

  "Stonden er kwalificatiewedstrijden voor de deur, hadden we hem wellicht wel opgeroepen. Maar niet voor oefenmatchen. Voor de rest lijken alle opgeroepen spelers fit te zijn. Ook Christian Kabasele, die afgelopen weekend een trap kreeg. Maar we moeten de trainingen afwachten om te zien wie tegen Mexico kan spelen."