• home
 • video
 • pas verschenen

  Brys: "We staan met één been in 1A, maar ook met één been eruit"

  Marc Brys wil met Beerschot-Wilrijk ook de tweede periodetitel pakken.

  0 / 0

  Marc Brys wil met Beerschot-Wilrijk ook de tweede periodetitel pakken.

  Beerschot Wilrijk heeft met de eerste periodetitel een belangrijke stap gezet naar een vijfde promotie op rij. "Het is geen verplichting, maar je moet gek zijn om deze mogelijkheid te laten schieten", zegt bestuurslid Walter Damen.

  Brys: "We bouwden voort op het elan van de vorige jaren"

  Marc Brys is de architect van het succes van Beerschot Wilrijk in 1B. "1B voelde een beetje als in de zee springen. Het was onbekend terrein na de eerste amateurklasse. Maar het werk van vorig jaar stond er en we hebben er verder op geborduurd", zegt Brys één dag na de behaalde periodetitel aan Sporza.

  "De start was cruciaal en die hebben we niet gemist. Zo kunnen we voort op het elan van de vorige kampioenschapsjaren. Dat heeft ons gisteren naar de eerste periodetitel gebracht."

  "Of ik dit verwacht had? We zagen snel dat we de evenknie konden zijn. Maar onze ambities veranderen niet. Ik hou vast aan het eindigen bij de eerste vier."

  "We hebben eigenlijk nog niets. We staan met één been in eerste klasse, maar we staan er ook met één been uit."

  Brys: "Moeten goed gewapend zijn als we in 1A sukkelen"

  Beerschot Wilrijk is alvast in gesprek met enkele kandidaat-investeerders om de club verder uit te bouwen. "Als we een nieuwe stap willen zetten, is er ook nieuw geld nodig. Dat is cruciaal om de toekomst veilig te stellen. Als we in 1A zouden sukkelen, moeten we goed gewapend zijn."

  "Of het te snel gaat? Voor een Antwerpenaar gaat niets te snel. Ik vrees ook niet dat we ons vergalopperen. Zeker met de stappen die we nu hebben gezet, zijn we er klaar voor."

  Damen: "Dit hadden we gehoopt, maar niet verwacht"

  Ook het bestuur is in de wolken met het verhaal dat Beerschot Wilrijk schrijft. "De eerste periodetitel is weliswaar een tussentitel, maar het is wel onze vijfde titel op rij", zegt bestuurslid Walter Damen. "Dit hadden we gehoopt, maar zeker niet verwacht."

  "We hebben gemikt op de top vier en pakken nu de eerste plaats. We zijn nu verplicht om door te zetten. Promotie is geen verplichting, maar als je de mogelijkheid hebt, dan zouden we gek zijn om het te laten schieten."

  Damen: "We kunnen moeilijk de Champions League winnen"

  Damen bevestigt dat er veel investeerders naar Beerschot Wilrijk lonken. "Zeker met de finaleplaats in 1B wordt de roep groter. Het doel is ons budget verhogen. We hebben investeerders nodig om de club uit te bouwen. Maar het moet passen binnen ons verhaal. Er wordt niet geraakt aan onze naam en kleuren."

  "Het kan eigenlijk niet snel genoeg gaan, want de honger is groot. Maar iedereen is ook realistisch: we kunnen niet elk jaar kampioen worden, want dan winnen we over twee jaar de Champions League."

  "We gaan in elk geval niet over één nacht ijs om een akkoord te sluiten met investeerders. We blijven financieel behoedzaam. We kijken ook naar buitenlandse en binnenlandse investeerders."

  "De Saudische prins ziet inderdaad potentieel in het verhaal van Beerschot Wilrijk. Hij is een aangename man, maar we hebben nog geen beslissing genomen."