• home
 • video
 • pas verschenen

  "Er komt een moment dat ik bij Nederland stop, maar niet nu"

  "Als ik er niet bij ben, doet dat pijn."

  Wesley Sneijder denkt er niet aan om zijn kap over de haag te gooien bij het Nederlandse elftal. "Ik geniet er nog te veel van", zegt de Oranje-recordinternational met ruim 130 interlands.

  Sneijder zit voor de oefeninterlands tegen Schotland (9 november) en Roemenië (14 november) weer bij de selectie van Oranje, nadat bondscoach Dick Advocaat hem vorige maand door fysieke problemen en een gebrek aan speeltijd had gepasseerd voor de slotwedstrijden in de WK-kwalificatie tegen Wit-Rusland en Zweden.

  Sneijder zat thuis voor de televisie toen Oranje het laatste sprankelje hoop op het WK 2018 zag vervliegen.

  "Als ik er een keertje niet bij ben, doet dat pijn en wil ik juist weer het tegendeel bewijzen. In die fase zit ik nog steeds", aldus Sneijder, die dat even daarvoor al had aangetoond op het veld. Bij een afwerkoefening toonde hij zijn klasse door de bal uit alle hoeken en met zowel links als recht zuiver in de hoek te schieten.

  "Ik zit lekker in mijn vel. En als ik lekker in mijn vel zit, dan geniet ik op het veld. Vandaag ook weer. Het heeft niks met leeftijd te maken, maar met hoe ik me me voel en hoeveel zin ik er nog in heb."

  Sneijder miste vorige maand het afscheid van Arjen Robben, die na de wedstrijd tegen Zweden aankondigde te stoppen als international. Zelf vindt hij het nog te vroeg om ermee op te houden. "Ik ben nu hier voor deze twee wedstrijden. Of ik volgend jaar weer de motivatie heb voor de volgende duels, weet ik nog niet. Dat zal ik ondervinden. Er zal een moment komen waarop ik stop, maar dat is nu nog niet."

  Tweet: