• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Jan Vertonghen nu eens een koppel vormde met Tessa Wullaert"

  0 / 0
  Marc Degryse wil ooit de perfect tweevoetige voetballer op de Belgische velden zien schitteren. In Extra Time gooide de analist een wetenschappelijk experiment op tafel. Lees er meer over in dit artikel, met nog enkele interessante fragmenten uit ons maandagse voetbalprogramma.

  Ja of neen voor Hein Vanhaezebrouck

  • Heb je vrjdag naar AA Gent-Standard gekeken? "Ja."
  • Juichte je stiekem mee toen Jaremtsjoek scoorde? "Ja."
  • Is de videoref een verrijking voor het voetbal? "Dat zou hij moeten zijn."
  • Heb je zelf al een dutje gedaan in de nieuwe slaapcontainers van Anderlecht? "Neen."
  • Is Kevin De Bruyne momenteel de beste middenvelder van de wereld? "Hij zal er in elk geval niet ver vandaan staan."

  "Scheidsrechters laten steeds meer toe"

  Uit Anderlecht-Club Brugge kwamen onder meer enkele elleboogjes ter sprake. "Wie zich niet beschermt, wordt afgemaakt", zegt RSCA-trainer Hein Vanhaezebrouck. "In de Europese competities wordt steeds minder gefloten. Je mag iemand in de rug duwen, daar wordt niet voor gefloten. Als wij dan in België elk duel gaan bekijken: daar zit een arm in, daar zit een hand in..."

  "We hebben nu al moeite om ons aan te passen aan de arbitrage tijdens Europese wedstrijden. In de Champions League en Europa League wordt meer toegelaten. Maar ik zie dat nu ook de Belgische scheidsrechters Delferière, Lardot en Laforge meer beginnen toe te laten. Ik sta daar achter."

  "Als Vertonghen nu eens met Wullaert..."

  Marc Degryse koos voor zijn Moment van de Week een Italiaans fragment. Simone Verdi van Bologna scoorde tegen Crotone twee keer met een vrije trap, eentje met links en eentje met rechts. 

  "Zou er in de toekomst een voetballer geboren kunnen worden die perfect tweevoetig is?", vraagt Degryse zich af. "Niet door te trainen, maar door geboorte. Als we nu iemand van de Rode Duivels, zoals de linksvoetige Jan Vertonghen, met iemand van de Red Flames, zoals de rechtsvoetige Tessa Wullaert... Als dat een koppel zou zijn, kan daar dan een perfect tweevoetige uit geboren worden?"

  "Supporteren is ook incasseren"

  Cristian Benavente haalde zich zondag de woede van de Antwerp-fans op de hals door zijn twee doelpunten voor de tribune met de harde kern te vieren. De analisten van Extra Time veroordelen het gedrag van de Antwerp-fans die vanalles naar Benavente gooiden.

  "De Bosuil is fantastisch. De supporters van Antwerp zorgen voor een heerlijke sfeer en zorgen er tegelijkertijd voor dat het lastig is voor de tegenstander. Maar dan moet je het toch ook kunnen verdragen dat een tegenstander die scoort even langs jouw tribune loopt. Wat is dat nu voor een reactie om een blik naar een speler te gooien? Supporteren is ook incasseren", vindt Filip Joos.

  De Keek op de Week van Filip Joos:

  Meer op vrtnu.be

  U kunt de volledige uitzending van Extra Time bekijken op vrtnu.be