• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat stond er op het briefje van Hein Vanhaezebrouck?

  Obradovic leest dat hij Vanaken moet afstoppen.

  De spelers van Anderlecht kregen gisteren in de topper tegen Club Brugge (0-0) een briefje met tactische richtlijnen in hun handen gestopt. "Als zij Wesley inbrengen, moet je enkele spelers een andere man geven op stilstaande fases", legde coach Hein Vanhaezebrouck achteraf uit.

  "Briefje is makkelijker dan roepen"

  Ivan Obradovic kreeg gisteren een briefje in zijn handen gestopt. Nadat hij het gelezen had, speelde de verdediger het door aan ploegmaat Alexandru Chipciu.

  Op het briefje stond te lezen welke tegenstander ze moesten afstoppen. Obradovic moest Vanaken in de gaten houden, Chipciu Vossen en Leander Dendoncker moest Wesley op de hielen zitten.

  "Als zij Wesley inbrengen, moet je enkele spelers een andere man geven op stilstaande fases. Een papiertje is dan het duidelijkst van al", vindt Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck.

  "Als je moet roepen, verdwijnt er al eens iets in het lawaai van het stadion. Ik vind dit het makkelijkst. En ik denk dat ze de opdracht goed begrepen hebben."

  "Zo'n briefje is niet nieuw in het voetbal. Ik heb dat niet uitgevonden."

  VIDEO: Bankzitter Boeckx pakt toch een bal

  Frank Boeckx volgde de topper gisteren vanaf de bank. Even moest de reservedoelman van Anderlecht de handen uit de mouwen steken toen de bal zijn richting uitkwam. Hein Vanhaezebrouck kon de parade wel smaken.

  Doelpunt Anderlecht onterecht afgekeurd

  De topper tussen Anderlecht en Club Brugge eindigde op 0-0. Het doelpunt van Harbaoui telde niet, omdat de lijnrechter hem buitenspel zag staan.

  Onterecht, maar deze keer was er geen videoref aanwezig om de wedstrijdleiding de fase opnieuw te laten beoordelen. "Dat begrijp ik niet", reageerde Harbaoui. "De ene keer is hij er wel, de andere keer niet. Nu hadden we er echt behoefte aan, jammer."