• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker: "Ik heb het zeilen nog geen moment gemist"

  Evi Van Acker nam in september afscheid van het zeilen.

  Evi Van Acker werd maandag samen met andere Vlaamse medaillewinnaars op EK's en WK's gehuldigd door minister van Sport Philippe Muyters. Daar verklapte ze dat ze nog geen spijt heeft gehad van haar afscheid.

  Muyters: "Het wordt hier te klein"

  Philippe Muyters heeft vanmiddag een recordaantal Vlaamse atleten gehuldigd die het afgelopen half jaar een medaille behaald hebben op een EK of een WK: 57 individuele atleten en vier teams bezorgden Vlaanderen de voorbije zes maanden liefst 106 medailles.

  "Het wordt hier stilaan te klein. Dat bewijst nog maar eens dat wij onderschat worden op sportgebied.In het verleden las ik steeds luidop de lijst van de gehuldigde atleten voor, maar daar is nu werkelijk geen beginnen aan", sprak Muyters.

   

  Van Acker: "Heb al gesolliciteerd"

  Een van de aanwezige (ex-)sporters was Evi Van Acker, die na haar zilveren medaille op het WK zeilen haar afscheid aankondigde. "Dat was het juiste moment om te stoppen. Ik heb het zeilen nog geen moment gemist. Ik ben heel gelukkig op dit moment", zegt Van Acker.

  "Ik ben volop aan mijn toekomst aan het werken. Ik heb al enkele sollicitaties achter de rug en ga nu bekijken welke uitdaging ik aanneem. Er zijn verschillende opties. Dat kan in om het even welke sector zijn."

  "Ik ben natuurlijk altijd gefascineerd en gepassioneerd geweest door sport, maar het zou ook zomaar kunnen dat ik iets ga doen met mijn diploma van bio-ingenieur. Voeding was ook altijd een passie. We zullen zien, maar op dit moment is er nog niets concreet."