Ga naar de inhoud

meest recent

Thiam zit bij 3 supergenomineerden voor IAAF-atlete van het Jaar

 ma 6 november 2017 12:32
Nafi Thiam eindigt al zeker in de top 3.
Nafi Thiam maakt nog altijd kans om te worden uitgeroepen tot IAAF-Wereldatlete van het Jaar. Onze landgenote behoort tot de lijst die van 10 atletes uitgedund is naar 3.

Begin oktober gaf de atletiekbond een lijst met 10 genomineerden vrij. Daarvan blijven met Nafi Thiam, de Ethiopische langeafstandloopster Almaz Ayana en de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi nog 3 atletes over.

Olympisch en wereldkampioene in de zevenkamp Thiam hoorde ook bij de genomineerden voor de prijs van Europese Atlete van het Jaar, maar moest die award vorige maand aan Stefanidi laten.

Bij de mannen gaat het tussen de Qatarese hoogspringer Mutaz Essa Barshim, de Britse langeafstandsloper Mo Farah en de Zuid-Afrikaanse 400 meter-specialist Wayde van Niekerk.

De namen van de laureaten, die door de IAAF-leden en het publiek worden aangewezen, worden bekendgemaakt op 24 november tijdens de IAAF Athletics Awards in Monaco.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.