• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho en Conte schudden geen handjes: "Ik ga niet achter hem lopen"

  Mourinho en Conte zijn geen boezemvrienden.

  Chelsea hield Manchester United gisteren onder de knoet. Opvallend beeld na de 1-0 op Stamford Bridge: trainers Antonio Conte en José Mourinho gaven elkaar geen hand.

  Conte viert met zijn spelers, Mourinho schudt handjes

  Toen scheidsrechter Anthony Taylor een einde maakte aan de wedstrijd waren alle ogen bij de tv-kijkers gericht op de trainers van de twee clubs. De vraag was of Antonio Conte en José Mourinho, niet bepaald de beste vrienden, elkaar de hand zouden schudden.

  Het antwoord was neen. Conte had geen oog voor Mourinho. De Italiaan draaide zich na het laatste fluitsignaal naar de supporters van Chelsea en stapte daarna het veld op om zijn spelers te feliciteren.

  Tweets:

  "Conte verdween gewoon"

  Daar wilden de Engelse media toch even het fijne van weten. Mourinho kreeg de vraag voorgelegd wat er aan de hand was.

  "Niets", zei de trainer van United. "Conte verdween gewoon. Ik heb zijn assistenten een hand gegeven, wat voor mij op hetzelfde neerkomt. Ik denk dat één van die mannen zijn broer was. Ik ga toch niet achter Conte aanlopen? Ik heb mijn plicht vervuld. Geen probleem."

  Antonio Conte wilde weinig woorden vuilmaken aan de situatie. "Een hand geven is niet belangrijk. Een wedstrijd winnen, dat is belangrijk. Je moet respect tonen op het veld, niet ernaast. Trouwens, voor de match hadden we elkaar al twee keer de hand geschud. Twee keer, dat is voldoende."

  Bekijk hier de beelden van Mourinho die naar Conte kijkt en dan maar de hand van diens assistenten schudt.  

  "Je wil toch niet dat ik achter hem aanloop op het veld, hé?"