• home
 • video
 • pas verschenen

  Ecclestone: "Het budget beperken zal F1 niet spannender maken"

  Bernie Ecclestone gaat niet akkoord met de nieuwe F1-bonzen.

  Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, wil de sport grondig hertekenen. Bernie Ecclestone, de voormalige F1-baas, gaat niet akkoord met de richting die ze uit willen.

  Bernie Ecclestone deed in januari troonsafstand in de Formule 1. Frisse wind Liberty Media wil samen met de Internationale Automobielfederatie (FIA) het reglement dooreenschudden.

  Ze denken onder meer aan een budgetplafond. "Maar zelfs dan zullen de kleine teams het niet beter doen dan nu", zegt Ecclestone. "Ferrari, Red Bull en Mercedes zullen nog altijd domineren en een andere manier vinden om geld uit te geven. Het zal de sport niet spannender maken."

  Ferrari maakt zich dan weer zorgen over de plannen van Liberty Media om de motoren vanaf 2021 goedkoper, luidruchtiger en minder ingewikkeld te maken. Het dreigde zelfs om op te stappen als de veranderingen te ingrijpend zijn.

  Ecclestone waarschuwt de nieuwe F1-bonzen om het dreigement ernstig te nemen. "Als ze denken dat ze problemen zullen ondervinden met de nieuwe regels, dan zullen ze het geld niet willen uitgeven en de F1 verlaten."