• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "Ongelooflijk chapeau aan iedereen"

  KV Oostende staat weer stilaan onder de mensen na een 9 op 9. Voorzitter Marck Coucke is tevreden. "Ik ben heel blij dat het tij aan het keren is", zegt Coucke aan Sporza.

  "Keihard blijven werken"

  Marc Coucke volgde de wedstrijd weer vanuit de spionkop en opnieuw zag hij zijn team winnen. "Ik sta daar heel graag. Het gaat er wat sportiever aan toe, met springen en juichen. Het is ongelooflijk om zo de match te beleven. De supporters zorgen echt voor sfeer en dat slaat over op de spelers", weet Coucke.

  "We zijn het seizoen begonnen met een 1 op 21. Iedereen heeft heel diep gezeten. Maar we zijn aan het terugkomen. Ongelooflijk chapeau aan iedereen."

  "We hebben veel talent, maar dat moeten we combineren met keihard werken en vechten voor elkaar. Het is zalig dat we dat in een paar weken tijd hebben kunnen verkrijgen. We mogen wel niet denken dat het vanzelf zal gaan, zoals in het begin van het seizoen."

  "Beker met stip aangekruist"

  Dankzij drie overwinningen op een rij krijgt Oostende stilaan voeling met de middenmoot. "Ik durf niet te zeggen wat er dit seizoen nog mogelijk is", zegt Marc Coucke. "Met die 9 op 9 hebben we getoond dat we toch naar het midden van de rangschikking moeten kunnen komen. De rest zal afhangen van eens een keer pech of geluk te hebben."

  "Ik ga ervan uit dat het bijna onmogelijk is om Play-off I nog te halen. Ik denk dat je daarvoor 46 punten nodig hebt. Dan mogen we niet te veel verliespunten meer hebben, maar we zullen sowieso nog verliezen. Er zijn maar zes plaatsen in PO I. Als je begint met 1 op 21, dan ben je daar waarschijnlijk niet bij."

  "Iedereen heeft wel de beker met stip aangekruist en voor de rest willen we ons elke match amuseren, zoals tegen Zulte Waregem. Ik ben heel blij dat het tij aan het keren is en dat we stilaan rustigere waters tegemoet gaan."