• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach tevreden over België op EK: "Maar Van der Poel was fenomenaal"

  Sven Vanthourenhout is tevreden met de Belgische medailleoogst.

  0 / 0

  Sven Vanthourenhout is tevreden met de Belgische medailleoogst.

  Voor Sven Vanthourenhout was het EK in Tabor zijn eerste kampioenschap als bondscoach. Hij had een plan voor de mannen elite, maar dat kon bij de start al de vuilbak in. Hij was wel tevreden met de medailleoogst van de Belgen bij de vrouwen en de jeugd.

  "Wilden Mathieu niet laten openen"

  "Ik stond in de verte en zag op het eerste beeld van de start al genoeg. Er is 1 renner die alles tenietgedaan heeft van wat we konden proberen. We wilden Mathieu niet laten openen en vanuit die situatie koersen. Maar het is fenomenaal hoe hij rondrijdt. Ik doe er mijn petje voor af."

  Vanthourenthout was zelf lang crosser. Heeft hij iemand de laatste 2 decennia zo verwoestend zien uithalen als Van der Poel? "Generaties vergelijken is heel moeilijk. Maar wat ik vandaag gezien heb, is vrij ongezien. Ik heb hem al vaak grote dingen weten doen, maar vandaag was hij fenomenaal."

  "Een Van Aert die 100 procent is, heeft ook al zo'n dingen gedaan. We hadden een goeie Van Aert moeten hebben om vandaag te kunnen concurreren met Van der Poel."

  2x goud, 1x zilver, 1x brons: "Voldaan gevoel"

  België brengt met Aerts' brons, Laura Verdonschots zilver bij de vrouwen U23 en de gouden plakken van Sanne Cant (vrouwen) en Eli Iserbyt (belfoten) 4 medailles mee naar huis.

  Vanthourenhout: "4 medailles was sowieso realistisch. Dat er daar 2 gouden bij zijn, moesten we afwachten. Daarvoor moest alles in zijn plooi vallen."

  "We kunnen met een goed en voldaan gevoel naar huis. Er stond een ploeg neer, vooral in de breedte."

  Tweets van bondscoach: