• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik wist niet dat ik voor de Antwerp-supporters stond"

  Benavente (m) staat op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

  0 / 0

  Benavente (m) staat op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

  Cristian Benavente wast zijn handen in onschuld. De offensieve middenvelder van Charleroi kreeg gisteren bier en zelfs een blik naar zijn hoofd geslingerd op Antwerp. "Ik ben daar niet met opzet gaan staan", verdedigt de Peruviaan zichzelf. Sinan Bolat denkt er anders over.

  Benavente: "Volgende keer kijk ik uit"

  In Antwerp-Charleroi (1-3) vierde Cristian Benavente zijn tweede doelpunt gisteren voor de supporters van de thuisploeg. Het werkte als een rode lap op een stier. Benavente kreeg bier én een blik over zich heen.

  "Ik wist niet dat ik voor de supporters van Antwerp stond", legde Benavente uit voor onze microfoon. "Echt waar, na mijn doelpunt ben ik gewoon naar rechts gelopen."

  "Ik deed dat niet met opzet. In een uitwedstrijd zitten nu eenmaal meer supporters van de tegenpartij in het stadion."

  Benavente tikt niet zwaar aan de reactie van de Antwerp-fans. "Ik kreeg wat dingen naar mijn hoofd geslingerd, maar dat is oké. Ik speel liever voor een levendig publiek. De volgende keer kijk ik wel uit waar ik mijn doelpunt vier."

  Bolat: "Hij heeft het zelf uitgelokt"

  "Er is voldoende plaats in een stadion om een doelpunt te vieren. Hij heeft het zelf uitgelokt", vindt Antwerp-doelman Sinan Bolat, die de thuissupporters verdedigt. "Iedereen zou zo reageren, denk ik. Welke supporters zouden zoiets niet doen?"

  Felice Mazzu neemt het op voor zijn spelers. "Hij heeft zijn doelpunt gevierd waar hij gescoord heeft. Zo simpel is het", zei de coach van Charleroi. "Hij heeft de supporters zeker niet willen provoceren."

  Sportweekend noteerde de reacties na de match: