• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilder daagt Joshua uit: "Ik verklaar je de oorlog, ik ben de beste"

  Wilder klopte Stiverne al in de 1e ronde tureluurs.

  De Amerikaan Deontay Wilder heeft zijn WBC-wereldtitel afgelopen nacht bij de zwaargewichten met verve verdedigd. Nu wil hij de scalp pakken van de Brit Anthony Joshua.

  38 knock-outs in 39 kampen

  Deontay Wilder kreeg voor zijn titelkamp tegen Berman Stiverne nog een doodsbedreiging van zijn uitdager. "Als ik je moet doden om de titel te winnen, dan doe ik dat ook", zei Stiverne op de persconferentie.

  Maar in de ring werd de grote mond van Stiverne al snel gesnoerd. Wilder mepte de Canadees al in de eerste ronde 3 keer tegen het canvas. Bij de 3e keer was het een knock-out.

  WBC-wereldkampioen Wilder blijft zo ongeslagen. Sterker nog: van zijn 39 bokskampen won hij er 38 met een knock-out. 

  VIDEO: Wilder klaart de klus al in de 1e ronde

  Wilder: "Blijf me niet langer ontwijken, Joshua"

  Nu wil Wilder de kop zien rollen van Anthony Joshua (foto), houder van de WBA-gordel. "Ik verklaar je de oorlog, Joshua", zei Wilder na zijn wereldtitel gisterennacht.

  "Ga je de uitdaging aan? Ik ben al zo lang aan het wachten op een gevecht tegen jou. Ik weet dat ik de kampioen ben. Ik ben de beste."

  "De wereld wil een gevecht zien tussen Joshua en Wilder. Blijf me niet langer ontwijken, Joshua. Geen excuses meer. Leg een datum vast." "Come and see me, baby", voegde Wilder er nog aan toe.

  Wilder na zijn kamp gisteren: "Easy work"