• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Impe (71) na hartaanval: "Ik voelde mezelf uitdoven"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ruim drie maanden na zijn hartaanval zit Lucien Van Impe al boeken te signeren op de Boekenbeurs. De ex-Tour-winnaar beseft dat hij het rustig aan moet doen. "Maar het doet wel deugd om nog eens bij mijn supporters te zijn."

  "Ik was zwak, kreeg geen adem en had pijn in mijn borst"

  Het laatste doktersbezoek van Lucien Van Impe dateerde al van 1987. De ex-wielrenner voelde zich gezond, maar in juli kreeg hij thuis een hartaanval. Op de Boekenbeurs deed hij zijn verhaal.

  "Ik voel me nu goed, maar op 21 juli zag ik er 's ochtends waarschijnlijk ook goed uit. Als je je goed voelt, hoef je toch niet naar de dokter? Maar nu weet ik dat je beter twee tot drie keer per jaar naar de dokter gaat voor een controle."

  "Ik lag gewoon in mijn zetel om naar een bergetappe in de Tour te kijken. Na een halfuur werd ik onwel. Mijn vrouw wou naar de dokter bellen, maar ik wou wachten tot de finish. Tot ik moest overgeven. Op advies van de dokter zijn we dan naar het ziekenhuis gegaan."

  "Ik voelde me slechter en slechter. De dokter zag meteen dat het een hartinfarct was. Hij moest er snel bij zijn, want ik voelde mezelf uitdoven. Ik was zwak, kreeg geen adem en had pijn in mijn borst."

  Van Impe: "Hopelijk opereren ze me niet"

  Na tien dagen in het ziekenhuis mocht Van Impe opnieuw naar huis. "Maar ik kreeg te horen dat ik een openhartoperatie moest ondergaan. Ik zat in de put", vertelt Van Impe.

  "Twee dagen voor de ingreep belde de dokter dat ze nog onderzoeken zouden doen en niet zouden opereren. Ze hebben nog niet moeten snijden en ik hoop dat het zo blijft."

  "De revalidatie gaat goed, maar ik moet het rustig aan doen. Ik voelde me vandaag goed goed, dus ik wou toch naar de Boekenbeurs komen. Het doet deugd om nog eens bij mijn supporters te zijn. Ik kreeg na mijn hartaanval heel veel brieven, telefoons en bloemen."