• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Alphen na marathon van New York: "Krampen na 30km"

  Hans Van Alphen nam in 2016 afscheid als tienkamper.

  Hans Van Alphen heeft zondag in New York zijn eerste marathon succesvol afgewerkt. De ex-tienkamper liep binnen na 3u44'01". "Ik kreeg krampen na 30 kilometer, dus die laatste 12 kilometer waren speciaal." Van Alphen liep mee om geld in te zamelen voor Mediclowns.

  "Ik wilde absoluut aankomen"

  "Ik ben totaal kapot", vertelt Hans Van Alphen. "Het was immens zwaar. Na 30 kilometer kreeg ik krampen, het was verschrikkelijk, zeker op de bruggen. Ik probeerde een tempo te lopen waarbij ik net geen krampen kreeg, maar moest heel even stoppen omdat het niet meer ging."

  "In het begin heb ik gelukkig nog kunnen genieten, en veel rondgekeken. Op het einde ging dat niet meer, maar ik wilde wel absoluut aankomen."

  "Met zo veel deelnemers en toeschouwers is dit een onwaarschijnlijke organisatie. Ik had graag onder de 3u30' gelopen, maar dit gaf toch een kick, zeker toen we op de bekendste plaatsen passeerden."

  Van Alphen liep de 42 km in 3u44'01". De voormalige tienkamper zamelde geld in voor Mediclowns.

  Van Alphen zat twee weken geleden in de Zevende dag met Koen Naert

  Video player inladen ...