• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Kerpel: "Alle boksliefhebbers willen kamp tussen Joshua en Wilder"

  Freddy De Kerpel keek gisteren naar de kamp.

  Oud-bokser Freddy De Kerpel keek gisteren ook naar de kamp tussen Deontay Wilder en Berman Stiverne. Een wedstrijd die al na een ronde voorbij was. "Wilder was wel de grote favoriet, maar dit had ik toch niet verwacht", vertelt hij. Nu wacht de bokswereld op een kamp tussen WBC-kampioen Wilder en WBA-kampioen Anthony Joshua.

  "Wilder heeft duidelijk vorderingen gemaakt als bokser"

  Amper een ronde duurde de kamp van Wilder tegen Stiverne. "Wilder was natuurlijk de grote favoriet. Ik had wel verwacht dat hij de kamp zou winnen, maar zo snel, dat had ik niet kunnen voorspellen."

  "Wilder had al zijn kampen gewonnen op knock-out, behalve zijn vorige kamp tegen Stiverne. Toen duurde het 12 ronden en won de Amerikaan op punten. Na 6 ronden zag je dat hij moe werd en er werd getwijfeld aan zijn conditie en aan de kwaliteit van zijn vorige tegenstanders. Maar beter als een knock-out in de eerste ronde kan je het niet doen als bokser, dus hij heeft duidelijk vorderingen gemaakt."

  Was Stiverne dan eigenlijk wel klaar voor de wedstrijd? "Ik denk wel dat hij scherp stond. Als je zijn interviews en die van zijn promotor voor de kamp mag geloven natuurlijk. Zij beweerden dat hij de vorige keer ziekjes was en nu in topvorm. Al hoort dat natuurlijk ook wel bij de peptalk voor de kamp. Ze kunnen moeilijk vooraf zeggen dat hij kansloos is."

  Het publiek kon dus al na iets meer dan een minuut naar huis. "Dat kan gebeuren bij boksen. Als je het als bokser na 1 seconde kan afmaken, dan grijp je die kans. Ik heb het zelf ook eens meegemaakt. Ik ging in 1988 naar Atlantic City voor de kamp tussen Mike Tyson en Michael Spinks. Na 90 seconden was het voorbij."

  "Zullen nog even moeten wachten op kamp tussen Wilder en Joshua"

  Na zijn kamp daagde Wilder meteen Anthony Joshua uit, de houder van de WBA-gordel. "Vroeger was het simpeler. Toen was er maar een bond en moest je meteen tegen elkaar. Maar iedereen beschouwt Joshua wel als de echte kampioen. Hij is ook de man die Klitsjko heeft onttroond."

  "Een kamp tussen Joshua en Wilder, dat is wat alle boksliefhebbers willen zien. Het is de enige kamp die telt. Maar er is heel veel geld mee gemoeid dus het zal niet meteen gebeuren. Ze zullen het juiste moment afwachten. De vorige twee kampen van Joshua lokten 80.000 toeschouwers. Dat is enorm."

  De entourage van Joshua schuift nu eerst Dillian Whyte naar voor als concurrent voor Wilder. "Die heeft het Joshua al moeilijk gemaakt, maar dat is niet waar iedereen op wacht. Die kamp tussen Wilder en Joshua zal er komen, maar je moet geduld hebben. Het heeft 7 jaar geduurd voor de kamp tussen Mayweather en Pacquiao er kwam, toen waren ze allebei al bijna versleten."