• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Chinese renner gaat volledig door het lint in Ronde van Hainan

  Xin Wang ging volledig door het lint.

  Bizar tafereel in de Ronde van Hainan, in China. Xin Wang ging na de rit op de vuist met de begeleiders van de Zwitserse nationale ploeg. Wellicht was een valpartij tijdens de wedstrijd de aanleiding. Xin Wang en zijn volledige team werden naar huis gestuurd.

  Tijdens de 7e etappe van de Ronde van Hainan kwam Xin Wang ten val. Uit videobeelden blijkt dat dat gebeurde op het moment dat de volgauto van de Zwitserse nationale ploeg hem passeerde. De 25-jarige Chinees bekoelde in eerste instantie zijn woede door een drinkbus naar de auto te gooien.

  Maar na de rit ging hij volledig door het lint. Hij deelde rake klappen uit aan 2 begeleiders van het team en nam zelfs een fietspomp uit de auto om als wapen te gebruiken.

  De organisatie besliste nadien om Xin Wang en zijn volledige Keyi Look-ploeg naar huis te sturen. "Ze moeten het eiland Hainan meteen verlaten", klinkt het. "Elke deelnemer moet in alle omstandigheden de UCI-regels volgen en gewelddadig gedrag vermijden. Wangs gedrag is onaanvaardbaar."

  VIDEO: Xin Wang deelt rake klappen uit