Triatleet Marten Van Riel beleeft primeur in Japan: viert eerste WB-succes

za 4 november 2017 10:45
Marten Van Riel heeft na maandenlang blessureleed een topnajaar.
Na een 3e en 2e plaats de voorbije weken heeft Marten Van Riel in Japan zijn allereerste wereldbekerzege uit zijn loopbaan geboekt. De 24-jarige triatleet hield de Spanjaard Vicente Hernandez af. Jelle Geens viel net naast het podium in de slotmanche in Miyazaki.

Van Riel gooide hoge ogen op de Spelen in Rio, waar hij schijnbaar vanuit het niets naar een zesde plaats zwom, fietste en liep.

Door een blessure aan zijn heiligbeen was hij bijna een jaar out. Pas in de zomer kon hij weer aan wedstrijden denken. Begin oktober snelde hij in een ingekorte wereldbekermanche van Sarasota (VS) naar de tweede plek, eind oktober was er een derde plaats in Tongyeong (Zuid-Korea).

Vandaag in Japan was het - in zijn laatste race van 2017 nota bene - helemaal raak: na 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen finishte hij met 3 seconden voorsprong op Hernandez. De Deen Andreas Schilling was op 28 seconden derde. Jelle Geens op 49 seconden vierde.

Bij de vrouwen werd Valerie Barthelemy vierde, op een kleine minuut van de Amerikaanse winnares Summer Cook.