• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Greipel kiest na 4 jaar nog eens voor Tour Down Under als seizoensstart

  André Greipel won al 16 ritten in de Tour Down Under.

  Ex-laureaat André Greipel begint aan zijn nieuwe wielerseizoen in de Tour Down Under. De Duitse spurter van Lotto-Soudal was voor het laatst in 2014 in de WorldTour-rittenkoers, die hij in 2008 en 2010 won. Greipel spurtte al 16 keer naar winst down-under.

  Toen de 35-jarige Greipel in 2008 de Tour Down Under won, was dat de prelude op het seizoen van zijn doorbraak met 15 zeges dat jaar.

  Na een minder seizoen 2017, met amper 5 zeges, hoopt de Duitser er weer aan te knopen met de successen van voorheen: "De Tour Down Under is altijd goed om het seizoen te openen. Het zou fijn zijn om daar de eerste punten te verdienen voor mezelf en mijn team."