• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ronaldo ontbreekt bij Portugal: "Niets te maken met vormdip"

  Cristiano Ronaldo is er niet bij tijdens de oefeninterlands.

  Cristiano Ronaldo maakt geen deel uit van de selectie van Portugal voor de komende oefenmatchen tegen Saudi-Arabië en de Verenigde Staten. Een duidelijke reden voor de afwezigheid van de Real Madrid-speler wou zijn bondscoach niet geven.

  Europees kampioen Portugal ontvangt op 10 november in eigen huis Saudi-Arabië. Vier dagen later volgt opnieuw een thuismatch, maar wel in een ander stadion, tegen de VS. De opbrengst van beide matchen gaat naar de slachtoffers van de moordende branden in Portugal afgelopen zomer.

  Er ontbreekt echter wel een grote publiekstrekker. Cristiano Ronaldo ontbreekt in de Portugese selectie. Bondscoach Fernando Santos wilde bij de bekendmaking van zijn groep niet duidelijk stellen waarom de Real Madrid-ster ontbreekt.

  Hij ontkende wel dat het te maken zou hebben met het dipje dat Ronaldo momenteel kent bij zijn club. "Denken jullie dat dit een reden zou zijn om Ronaldo niet op te roepen? Nee, dat is onmogelijk."

  De FIFA-voetballer van het jaar krijgt dus waarschijnlijk gewoon even rust. In de selectie van 24 ontbreken ook vaste waarden als doelman Rui Patricio, verdediger José Fonte, middenvelders William Carvalho, Joao Moutinho en André Gomes en aanvaller Ricardo Quaresma.

  Deze spelers maken wel deel uit van de selectie: