• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Patrice Evra wordt door zijn club op non-actief gezet na karatetrap

  Evra moest voor de match al met rood naar de kant.

  Patrice Evra is op het matje geroepen door de voorzitter van Olympique Marseille. Hij wordt met onmiddellijke ingang geschorst na zijn karatetrap aan een supporter van zijn eigen club voor de Europa League-match tegen Vitoria Guimaraes. De club voert ook nog een onderzoek om de supporters te vinden die de speler beledigden en zo het incident uitlokten.

  Evra schreef gisteren een bedenkelijke pagina in de voetbalgeschiedenis. Hij werd de eerste speler die voor de aftrap van een match in de Europa League een rode kaart pakte. De Fransman werd tijdens de opwarming gejend door enkele supporters en verloor de pedalen. Hij gaf een van de fans een trap in zijn gezicht.

  Op een sanctie van de FIFA is het nog zo'n twee weken wachten, maar zijn club is alleszins niet mals voor de verdediger. Jacques-Henri Eyraud, de voorzitter van Olympique Marseille, heeft het contract van de speler opgeschort. Hij wordt ook uitgenodigd voor een gesprek waarop eventueel nog andere disciplinaire sancties kunnen volgen.

  De club heeft in dezelfde mededeling ook het gedrag van de supporters veroordeeld. "Het is onaanvaardbaar dat ze grove beledigingen naar het hoofd van een speler slingeren terwijl die zich opwarmt voor een belangrijk duel. Maar Evra is een prof en die zou nooit zo mogen reageren."

  De club blijft ondertussen ook zoeken naar de supporters die betrokken waren bij het incident. "Zij brengen op die manier de reputatie van de club in gevaar."

  Het incident nog eens in beeld:

  Video player inladen ...