• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho meldt zich op proces voor fiscale fraude: "Dacht dat dit geregeld was"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  José Mourinho is zich in een rechtbank in de buurt van Madrid komen verantwoorden voor de belastingontduiking waarvan hij verdacht wordt. Mourinho gaf te kennen dat hij de zaak met de fiscus al geregeld heeft.

  De Spaanse fiscus verdenkt José Mourinho ervan dat hij tijdens zijn periode als coach van Real Madrid 3,3 miljoen euro aan portretrechten niet heeft aangegeven.

  Mourinho is niet de eerste topper uit het voetbal die door de Spaanse justitie op het matje wordt geroepen. Eerder kwamen ook Lionel Messi, Neymar en Cristiano Ronaldo in opspraak. In het geval van Messi leverde dit zelfs een gevangenisstraf op, die hij wel niet moet uitzitten.

  Welke straf boven het hoofd van Mourinho hangt, is nog niet duidelijk. Zelf pleit hij onschuldig. "Ze hebben me altijd gezegd dat mijn financiële situatie volkomen legaal was", liet hij de pers aan de rechtbank weten.

  "Enkele jaren later hoorde ik dan plots dat er een onderzoek naar mij was geopend en vroegen ze om mijn situatie te regulariseren. Ik heb daar nooit over gediscussieerd. Ik heb betaald en dacht dat hiermee de kous af was."