• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Milan-trainer: "Ik zit naar mijn eigen begrafenis te kijken"

  Vincenzo Montella in actie aan de zijlijn.

  De bloedeloze 0-0 van Milan in de Europa League tegen AEK Athene maakt de fans van Milan niet blij. Trainer Vincenzo Montella weet wat hem boven het hoofd hangt.

  Door het gelijkspel in Athene blijft Milan op kop van groep D. Met 8 punten tellen de Italianen er 2 meer dan AEK. Austria Wenen en Rijeka sluiten de rij met respectievelijk 4 en 3 punten.

  Maar toch stemt de op zich niet slechte 0-0 van gisterenavond niet tot tevredenheid in Milaan.

  De stemming is al een tijdje bedrukt, omdat Milan in de zomer voor meer dan 200 miljoen euro aan spelers kocht en het in de competitie toch nog altijd voor geen meter loopt. Na 11 speeldagen staat Milan 8e in de Serie A, op 15 punten van leider Napoli.

  In de Italiaanse pers wordt dan ook druk gespeculeerd over het ontslag van trainer Montella. "Het lijkt erop dat ik al een tijdje naar mijn eigen begrafenis zit te kijken", probeert Montella er de humor in te houden.

  "Maar alle gekheid op een stokje: ik weet dat de clubleiding vertrouwen in mij heeft. We zullen dus wel zien hoe het mij zal vergaan. Ik weet één ding: de spelers kunnen beter. Het zijn jonge talenten met een mooie toekomst. Sommigen moeten zich nog aanpassen aan het Italiaanse voetbal."