• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes: "Ik kom bepaalde mensen in Genk liever niet meer tegen"

  Zaterdagavond ontvangt Racing Genk Lokeren.

  Peter Maes trekt zaterdagavond met Lokeren naar Racing Genk, waar hij eind vorig jaar buiten de deur werd gezet. "Deze wedstrijd staat al een tijdje aangekruist in mijn agenda."

  "Ik ben er sinds mijn ontslag niet meer geweest"

  Staat de wedstrijd van morgen al een tijdje in de agenda van Peter Maes aangekruist? "Ja", zegt de coach van Lokeren. "Toen ik mijn contract bij Lokeren tekende, heb ik gekeken wanneer de match tegen Genk was."

  "Ik trek morgen met gemengde gevoelens naar Genk. Ik ben er sinds mijn ontslag niet meer geweest en heb heel weinig wedstrijden van hen gezien."

  "Ik heb toch wel wat tijd nodig gehad om dit verhaal (van zijn ontslag, red) een plaats te geven. Of ik bang ben om sommige mensen terug te zien? Bang niet. Ik heb met de meeste mensen van Genk heel goed samengewerkt, maar ik kom bepaalde mensen daar liever toch niet meer tegen."

  "Europa League? Daar ben je natuurlijk niet gelukkig mee"

  "Natuurlijk was in Genk niet alles negatief", gaat Peter Maes verder. "Ik ben er gekomen toen de club in een negatieve spiraal zat en dat hebben we heel mooi omgebogen. Toen ik ontslagen werd, waren we nog op drie fronten actief. Maar in de laatste maand stokte het."

  In de Europa League stootte Genk onder opvolger Albert Stuivenberg door tot de kwartfinales. "Of ik daar jaloers op was? Daar ben je natuurlijk niet gelukkig mee."

  "Je hebt dat met heel wat mensen bewerkstelligd. De grondvesten waren gelegd. Maar toen kwam er een abrupt einde aan. Maar ik ben trots dat de jongens dit hebben kunnen doortrekken."

  "Ik ben een waarschuwende vinger geweest"

  "Het was een heel leerrijke periode die ik toch niet had willen missen", zegt Peter Maes over Racing Genk, dat ook nu weer woelige weken achter de rug heeft.

  "Ze hebben er blijkbaar uit geleerd. Want de campagne om mij een exit te geven, hebben ze nu niet gevoerd. Deze trainer zijn ze perfect blijven steunen, wat geresulteerd heeft in twee mooie overwinningen tegen Anderlecht en Club Brugge."

  "Genk heeft een mooie kern en staat niet op zijn waarde geklasseerd. Ik denk dat ik een waarschuwende vinger ben geweest, maar ze hebben me niet willen volgen. Hopelijk hebben ze daar uit geleerd."