• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guerrero mist barragematchen met Peru door verboden griepmiddel

  Guerrero mist de play-offs tegen Nieuw-Zeeland.

  Paolo Guerrero kan niet meedoen met Peru aan de play-offs voor het WK. De FIFA schorst de aanvaller van Flamengo 30 dagen na een positieve dopingtest. Hij zou van de bond een middel gekregen hebben tegen griep dat op de verboden lijst staat.

  Peru en Nieuw-Zeeland zullen in een onderling duel uitmaken wie er naar het WK in Rusland mag. Maar Peru kan in de heen- en de terugmatch niet rekenen op hun steraanvaller Guerrero.

  De spits van Flamengo liep tegen de dopinglamp bij een controle begin oktober, na de WK-kwalificatiematch tegen Argentinië. Guerrero had volgens de Peruviaanse bond een middel gekregen tegen de griep. De bond en Guerrero zouden niet geweten hebben dat dat middel verboden is.

  Hij wordt nu dertig dagen geschorst door de Wereldvoetbalbond.