• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dewulf: "Goffin heeft dit jaar een ongelofelijke regelmaat getoond"

  Goffin treedt deze maand aan in de Masters.

  David Goffin heeft zich verzekerd van een ticket voor de Masters. "Hij is terecht bij de beste 8 spelers van 2017 terechtgekomen", zegt analist Filip Dewulf. "Op Nadal en Federer na zijn er kansen en hij kan een plaats in de halve finales afdwingen."

  David Goffin moest in Parijs dan wel het hoofd buigen voor Julien Benneteau, maar omdat ook Lucas Pouille verloor, is onze landgenoot zeker van een ticket voor de Masters in Londen. "Hij verloor ietwat onverwacht, want normaal is Benneteau een speler die hij aankan", zegt Filip Dewulf. "Maar je kan er niet naast kijken dat hij, net als een groot deel van het circuit, vermoeid is."

  "Het is het laatste reguliere toernooi van het jaar en de klad is er wat ingekomen. Maar dat neemt niet weg dat hij dit jaar een ongelofelijke regelmaat heeft tentoongespreid, waardoor hij terecht bij de beste 8 spelers van 2017 is terechtgekomen."

  "Goffin is de eerste mannelijke Belg die daarin slaagt. Hij heeft wel een beetje geluk gehad dat een paar grote kanonnen als Djokovic, Murray en Wawrinka halfweg het seizoen de stekker uit hun jaar hebben getrokken, waardoor er wat plaatsen vrijkwamen. Maar hij heeft het vorige seizoen als nummer 11 beëindigd en als je dit jaar in de top 10 staat, toont dat aan dat je wereldklasse bent. De Masters zijn een bekroning voor zijn seizoen."

  "Zijn tennis ziet er simpel uit, maar meeste tegenstanders vinden dat niet"

  Is Goffin dan nu beter dan vorig jaar? "In zijn tennis valt dat misschien niet zo op, maar het is met sereniteit en overtuiging dat hij op de baan staat. Hij verliest nog heel weinig wedstrijden tegen lager gerangschikte spelers. Oké, op het einde van het jaar is dat wel gebeurd, maar dat is dan te wijten aan de opeenvolging van toernooien en vermoeidheid."

  "Je mag ook niet vergeten dat hij een hele tijd out is geweest. Hij heeft Wimbledon niet gespeeld en heeft het grasseizoen eigenlijk aan zich moeten laten voorbijgaan. In Amerika was hij op de toptoernooien van Montréal en Cincinnatti ook nog niet 100 procent. Daarna heeft hij nog een knieblessure gehad."

  "Toch is hij op de Masters terechtgekomen. Dat bewijst dat hij uit het goede hout gesneden is en dat hij dit jaar nog progressie heeft gemaakt. Zijn tennis ziet er simpel uit, maar ik kan je verzekeren dat de meeste tegenstanders dat niet zo vinden."

  "Buiten Nadal en Federer zijn er kansen"

  Met welke ambities mag Goffin naar Londen trekken? "Ik denk dat het duidelijk is dat Nadal en Federer er waarschijnlijk bovenuit zullen steken. Maar van de rest van het deelnemersveld hoeft hij niet bang te zijn. Ik denk dat hij al die jongens al eens geklopt heeft of toch minstens een goede prestatie tegen hen heeft neergezet."

  "Daarbij komt nog eens dat de meesten van die jongens ook vermoeid zullen zijn. Buiten Nadal en Federer zijn er kansen. Mogelijk zal hij die kansen grijpen en kan hij een plaats in de halve finales afdwingen."

  "Fransen zullen ook bevreesd zijn voor Belgische ploeg"

  Eind deze maand neemt België het in de finale van de Daviscup op tegen Frankrijk. Bestaat de kans dat Goffin doodvermoeid aan die confrontatie begint? "Goffin heeft met de Masters en de Daviscup nog 2 grote afspraken op het programma, maar dat zijn zulke grote toernooien dat hij vanzelf gemotiveerd zal zijn. De adrenaline zal overnemen, waardoor de vermoeidheid een beetje naar de achtergrond zal worden gedrukt."

  Frankrijk is natuurlijk de grote broer en is in de breedte zeker sterker, maar ik ben ervan overtuigd dat de Fransen ook bevreesd zijn voor de Belgische ploeg."

  "Je hebt langs de ene kant Goffin en anderzijds Steve Darcis, die altijd boven zichzelf uitstijgt in de Daviscup en normaal gezien hebben we ook een degelijk dubbelteam. Ik ben ervan overtuigd dat de Franse spelers veel druk zullen voelen en wie weet kunnen de Belgen daarvan profiteren", besluit Dewulf.