• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik heb niet de gewoonte om thuis te verliezen van Club Brugge. Anderlecht ook niet"

  Vanhaezebrouck blikte vandaag vooruit op Anderlecht-Club Brugge.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Vanhaezebrouck blikte vandaag vooruit op Anderlecht-Club Brugge.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Zondag kijken Anderlecht en Club Brugge elkaar in de ogen in de topper van de speeldag. Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck verwacht een reactie van zijn spelers na de pandoering in Parijs. "Bij Club Brugge zit het allemaal wat mee, maar wij zijn favoriet", klinkt het.

  "Thuis mogen we geen punten meer laten liggen"

  Club Brugge kon al 19 jaar niet meer winnen in het Astridpark. Is Anderlecht dan ook de favoriet zondag? "Anderlecht is altijd favoriet als het thuis speelt", aldus Vanhaezebrouck op de persconferentie voor de wedstrijd.

  "Thuis mogen we gewoon geen punten meer laten liggen. Dat is jammer genoeg al gebeurd tegen Sint-Truiden en Genk. Dat moet stoppen nu. Bij Club Brugge zit het allemaal wat mee op dit moment. Het zal niet evident worden, maar we gaan er alles aan doen om te winnen."

  "Je mag niet vergeten dat Club Brugge al veel problemen heeft gehad in veel wedstrijden. Maar op het einde halen ze wel bijna altijd een goed resultaat. Ze overklassen geen ploegen, maar wonnen wel 11 keer en spelen heel constant."

  Wat vreest Vanhaezebrouck het meeste van Club Brugge? "Ze zijn heel gevaarlijk op stilstaande fases en veel verschillende spelers scoren, niet alleen de spitsen. Het is een ploeg die klaar is. Ook fysiek. Om ze te verslaan zullen we efficiënt moeten zijn, tegendoelpunten moeten vermijden en zelf de kansen afmaken."

  "Ik heb niet de gewoonte om in eigen huis te verliezen van Club Brugge"

  Zit het seizoen van Anderlecht erop bij een nederlaag? "Het is nog vroeg om dat te zeggen. Als we verliezen wordt het verschil 12 punten. Dat is veel. Ik heb niet de gewoonte om in eigen huis te verliezen van Club Brugge. Anderlecht blijkbaar ook niet."

  "Club Brugge kan zich een verlies permitteren. Door hun voorsprong worden de onderlinge duels nog belangrijker. Voor ons is de wedstrijd dubbel zo belangrijk."

  "Raar dat de grootste wedstrijd van het jaar geen videoref krijgt"

  Is Club Brugge in het voordeel omdat het geen Europees speelde deze week? "Het is sowieso een voordeel dat je een hele week samen kan werken en trainen. Ploegen die Europees hebben gespeeld lieten in het verleden vaak punten liggen."

  "Zeker in ons geval is het een nadeel geweest. Ik ben hier nog maar een maand en heb nog geen enkele keer meer dan drie dagen na elkaar kunnen werken met mijn groep."

  "Meestal zitten er maar twee dagen tussen de wedstrijden, waarvan meestal nog één dag herstel. Ik zit dus wel te wachten op een periode met meer tijd om gedetailleerder te kunnen werken met de spelers."

  Zondag is er geen videoref. "Dat maakt mij niet. Ik heb vertrouwen in de scheidsrechter. Het is wel raar dat de grootste wedstrijd van het jaar geen videoref krijgt."

  "In Play-off I zal de videoref elke wedstrijd gebruikt worden. Nu is het Anderlecht-Club Brugge en wordt het niet gedaan. Ik maak er geen zaak van, het is gewoon een vaststelling."

  Vanhaezebrouck over...

  • ...de blessure van Spajic: "Ik weet niet of hij klaar zal zijn voor de wedstrijd zondag, maar het gaat al veel beter met hem. We vreesden hem lang kwijt te zijn, maar dat is helemaal het geval niet. Voor het overige zijn er geen bijkomende blessures. Er waren wat kleine zorgen, maar we beschikken over een fitte groep."
  • ...de nederlaag tegen PSG: "Er zijn spelers die niet tevreden kunnen zijn na de nederlaag in Parijs. Anderen dan weer wel. Het zijn twee matchen die je in een apart kader moet bekijken. We konden beter doen, maar verliezen van PSG, dat gaan dit seizoen veel ploegen doen. Je mag niet vergeten dat Anderlecht het 270e budget van Europa heeft. PSG staat zeker in de top 5. Dan mag je geen stunt verwachten."
  • ...Ivan Leko: "Ik sprak hem op het einde van vorig seizoen en feliciteerde hem voor zijn werk bij STVV en voor de manier waarop hij zijn ploegen laat voetballen. Ik wist toen nog niet dat hij naar Club Brugge zou gaan. Ik ben blij voor hem. Het is een topkerel en heeft het al heel goed gedaan bij Club Brugge na een moeilijk begin."