• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Willemsen voor bobsleeseizoen: "Piekmoment in februari"

  Elfje Willemsen vertoeft sinds eergisteren in Lake Placid.

  Het bobsleeseizoen staat voor de deur, want volgende week staat in Lake Placid de eerste Wereldbekermanche op het programma. "Het is leuk om het in deze wedstrijden goed te doen, maar de Spelen zijn het hoofddoel."

  "Weer dat gevoel in die bobslee krijgen"

  "Het is heel fijn om hier terug te zijn", zegt Elfje Willemsen aan Sporza. "Vorig jaar hebben we dit deel in Noord-Amerika geschrapt, om meer in Europa te trainen."

  "Vorige maand hebben we in Letland veel basistrainingen gedaan. Het is belangrijk om weer dat gevoel in die bobslee te krijgen, want tussen maart en oktober kun je niet afdalen. In oktober is het belangrijk om die routine weer te hebben."

  De start was altijd het pijnpunt van de Belgian Bullets. "Als alles normaal verloopt, dan kunnen we bij onze starttijden iets laten zien. Of we onze ambities dan kunnen verleggen? Als al de rest geen vooruitgang gemaakt heeft, dan wel."

  "Maar dit is een olympisch seizoen. Ik verwacht dat de andere teams ook hard gewerkt hebben. Het is heel spannend, want we hebben de andere teams nog niet aan het werk gezien."

  "Tijdens het seizoen blijven groeien"

  België probeert met twee bobsleeteams naar de Winterspelen te trekken. "We zijn niet echt gefocust op elkaar. Door de quotaregel (slechts 2 landen mogen maar met 1 team gaan) moet het zelfs gemakkelijker zijn om ons met twee teams te plaatsen."

  "Uiteraard ben ik regelmatig met de baan in Zuid-Korea bezig. De Spelen worden de belangrijkste afspraak van het jaar. De andere wedstrijden zijn leuk, maar de Spelen zijn het hoofddoel."

  "We moeten nu heel goed inwerken op elkaar. De timing moet nog goedkomen en we moeten vooral tijdens het seizoen groeien. Als we in de eerste wedstrijden niet op het gehoopte niveau zitten, dan moeten we niet in paniek raken. Ik weet dat ik tijdens het seizoen altijd enorm groei en dat ik in februari mijn piekmoment heb", zegt Willemsen, die de eerste wedstrijden met Sara Aerts voor haar rekening neemt.