• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Volleybalcoach: "Weekloon van Zlatan was jaarbudget van onze club"

  Saint Cloud Paris SF.

  Onze landgenoot Stijn Morand is al 4 seizoenen volleybalcoach van het vrouwenteam uit Parijs. "Geef ons 1 miljoen euro en we winnen alles", zegt Morand. "Nu is ons budget de helft van dat van andere volleybalclubs."

  Morand: "Vrouwelijke burgemeester promoot vrouwensport in Parijs"

  Miljoenenploeg PSG is de koning van alle sportclubs in Parijs. Maar in de schaduw van het Parc des Princes proberen ook de volleybalvrouwen stap voor stap te groeien.

  "Voor volleybalploegen is het moeilijk leven in Frankrijk", zegt Stijn Morand (foto), die coach is van Saint Cloud Paris SF, het vrouwenteam uit Parijs. "Voetbal komt op de eerste plaats, en zeker in Parijs door PSG."

  "Ook handbal krijgt veel belangstelling, Frankrijk is daarin meervoudig wereldkampioen. De eigenaars van PSG hebben ook de handbalploeg van Parijs overgekocht, waarmee ze de Champions League gewonnen hebben. En pas na handbal komen basketbal en volleybal."

  "Parijs heeft wel een vrouwelijke burgemeester, die de vrouwensport promoot. Daardoor neemt onze volleybalploeg een grotere plaats in Parijs in dan in het verleden."

  "Ons jaarbudget is gelijk aan wat Zlatan op een week verdiende"

  Met PSG heeft de Parijse volleybalploeg geen relatie. "Maar PSG is van plan om een groot multisportcomplex te bouwen, waarin het verschillende sporten zou herbergen", zegt Morand. "Naar het voorbeeld van Real Madrid, Fenerbahçe en Galatasaray."

  De financiële middelen van het Franse vrouwenvolleybal zijn niet om van achterover te vallen. "Het weekloon van Ibrahimovic bij PSG was het jaarbudget van onze club", zegt Morand. "Geef ons 1 miljoen euro en we winnen alles."

  "Ons team heeft het op 1 na laagste budget in de Franse volleybalklasse: 750.000 euro. Dat is de helft van de grote teams. Met wat meer budget kunnen we werken zoals het moet."

  Rousseaux ondersteunt Franse volleybalvrouwen

  Binnenkort komt er met Roeselare-coach Emile Rousseaux nog een Belgische volleybalcoach naar Parijs. "Hij wordt de “directeur sportif” van het “projet 2024”", zegt Morand.

  "Het is de bedoeling dat Rousseaux de piramide in het Franse vrouwenvolleybal volledig herstructureert, zodat Frankrijk een ploeg heeft die kan presteren op de Olympische Spelen in Parijs 2024."