• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Elst: "City staat nog een trapje hoger dan Napoli"

  Franky Van der Elst zat gisteren als co-commentator voor Proximus 11+ in het stadion bij Napoli-Manchester City. De 86-voudige Rode Duivel heeft lof voor Napoli, maar zag ook hoe City een maatje te groot was.

  "Napoli op hoog niveau in begin"

  "Wat Napoli in de eerste 25 minuten toonde, was van een heel hoog niveau, al moeten we wel zeggen dat ze heel weinig echte kansen hadden", vindt Franky Van der Elst.

  "Ze werden uiteindelijk wel beloond voor dat mooie spel met een al even mooi doelpunt, na een prachtig een-tweetje. Dries Mertens had daar een grote rol in, want hij zette het centrale duo van Manchester City op het verkeerde been."

  "Dat Napoli ondanks het goeie spel weinig kansen had, ligt ook aan het feit dat het bij City achterin beter in elkaar zit dan vorig seizoen. Otamendi en Stones spelen op een hoger niveau. Als je centraal sterker staat, is het logisch dat je minder weggeeft. Maar toch hoedje af voor het niveau van Napoli in die periode."

  "City staat trapje hoger dan Napoli"

  Franky Van der Elst stelde ook vast hoe Napoli twee keer gepakt werd op een standaardsituatie. "Vooral dat doelpunt vlak na de rust, net als je uit de kleedkamer komt, zal Napoli pijn gedaan hebben", weet hij.

  "En dan had je na de gelijkmaker van Jorginho dat kantelmoment met Callejon, die de 3-2 niet kon maken. De 2-3 viel meteen erna aan de overkant en dan was het op bij Napoli. Het werd zelfs nog 2-4, met een mooie assist van De Bruyne. Die kwam pas na een halfuur in de match en vanaf dan ging City beter voetballen."

  "Als je de twee matchen samen bekijkt, moet je concluderen dat Manchester City nog een trapje hoger staat. Ik vrees voor Napoli, dat nu moet winnen tegen Sjachtjor en hopen dat de Oekraïners dan thuis verliezen van City, dat al geplaatst is. Ik denk dat zes punten ophalen net te veel gevraagd is."