• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Nice is nu het laatste van mijn zorgen"

  Dury: "Het viel mee dat Büttner ook rood pakte."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Europese zege tegen Vitesse heeft Zulte Waregem veel deugd gedaan. Dat bleek duidelijk uit de reactie van trainer Francky Dury na de match. "We hebben al veel tegengoals gepakt dit jaar. Ik ben blij dat het nu in Europa niet gebeurt."

  "Makkelijk was het niet"

  Zulte Waregem kreeg de zege in Arnhem zeker niet cadeau. Het moest lang met een speler minder een 0-1-voorsprong verdedigen. "Makkelijk was het niet", vond ook Dury. 

  "We begonnen goed. Het is spijtig dat we dan rood pakken, want het plan om Vitesse hoog op te vangen viel in het water. Zij begonnen met voorzetten vanop de flanken. Die moesten we elimineren en dat hebben we goed gedaan."

  "Het viel mee dat Büttner ook rood pakte. Daarna zat er meer evenwicht in de match. Ik vond niet dat we met tien tegen tien onze organisatie moesten verlaten, maar langzaam kwamen we dieper en scoorden we."

  "We moeten niet ontkennen dat het ook voor onze goal enkele keren warm werd. Maar we hebben al veel tegengoals geslikt dit jaar. Ik ben blij dat het nu in Europa niet gebeurt."

  "Ben een winnaar, maar wil mensen meekrijgen in haalbare doelstellingen"

  Dat Madu in de 23e minuut al rood kreeg, deed de match een eerste keer kantelen, maar Dury neemt zijn jonge verdediger niet veel kwalijk. 

  "Madu is een speler met heel veel talent. Hij pakte al na 13 minuten zijn eerste gele kaart en ik weet dat jonge spelers met zo weinig ervaring dan worden bespeeld of zelf nog in de fout gaan. Het is spijtig voor hem en voor de ploeg, want we wilden hoog komen verdedigen."

  "De goal van Kaya? Kaya is een warme jongen. Hij heeft zich geweldig aangepast aan ons voetbal. Hij werkt hard en straalt arbeidsvreugde uit. Hij heeft bij Vitesse negen jaar gespeeld. Ik ben dan ook heel blij dat hij hier scoorde. Het was een mooie aanval."

  Door de zege van Essevee en het verlies van Nice staat de Franse ploeg nog maar twee punten voor Zulte Waregem. Wordt overwinteren een nieuw doel?

  "Ik heb laatst mijn 400e match in eerste klasse langs de lijn gestaan en ben 60 geworden. Ik ben een winnaar, maar wil mensen meekrijgen in haalbare doelstellingen. Nice is eigenlijk het laatste van mijn zorgen. Ik hoop dat mijn jongens goed herstellen en een goede match spelen op Oostende zondag. Daarna zien we wel."