• home
 • video
 • pas verschenen

  Delegatieleider Van Looy: "Wellicht met de grootste naoorlogse delegatie naar Winterspelen"

  In Zuid-Korea wordt de laatste hand gelegd aan de venues voor de Spelen.

  Over iets minder dan 100 dagen beginnen in Pyeongchang de Olympische Winterspelen. Gert Van Looy, delegatieleider van Team Belgium, is positief na een werkbezoek in Zuid-Korea. Hij verwacht ook dat België met een ruime delegatie zal vertrekken naar Pyeongchang.

  "Zuid-Korea is een welvarend land. Dat uit zich in de aanpak van de Spelen"

  De voorbereidingen op de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang verlopen naar wens, al is er toch nog wat werk. "Maar alles wijst erop dat de organisatie tijdig klaar zal zijn", legt Van Looy uit op de website van Team Belgium.

  "De sportinfrastructuur ziet er heel goed uit en ook beide olympische dorpen zullen klaar zijn. Voor de atleten zijn vooral het grote tijdsverschil van acht uur, de lange vlucht tot Seoel en dan nog eens het bustransport van zes uur tot in Pyeongchang de belangrijkste hindernissen."

  "Het transport naar de trainingen en de competities lijkt goed geregeld. De venues zijn goed bereikbaar en het transportschema is uitstekend."

  "De organisatie van Pyeongchang maakt over het algemeen een zeer accurate indruk. Zuid-Korea is een modern land, welvarend, met technologische voorsprong. Dat uit zich in de aanpak van de Spelen."

  "Naar verwachting gaan we met grootste naoorlogse delegatie naar Winterspelen"

  Hoe groot zal de Belgische delegatie zijn in Pyeongchang? Ook Van Looy weet het antwoord nog niet. "Het is heel moeilijk te zeggen aangezien de kwalificatiewedstrijden voor bijna alle sporten nog volop aan de gang zijn. In sommige sneeuwsporten gaan die zelfs door tot 21 januari."

  "Indien alles verloopt zoals verwacht, zullen we met de grootste naoorlogse delegatie ooit naar de Winterspelen gaan (11 in 1948, red) en zullen we ook vertegenwoordigd zijn in het meeste aantal sporten ooit, naar verwachting negen", aldus de chef de mission.

  In het kunstschaatsen zijn de kwalificatiemomenten afgelopen en hebben we twee quotaplaatsen behaald (met Jorik en Loena Hendrickx, red)."

  "Voor de andere sporten gebeurt de selectie op basis van een ranking. Die kunnen behaald worden op world cups of op andere competities waar rankingpunten te verdienen zijn. De definitieve selectiedatum is naar verwacht 21 januari."

  Foto's van de voorbereidingen in Pyeongchang: