• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verheyen: "Eerste doelman bij Benfica en dan nog U19 is ook belachelijk"

  Welke keuze maakt Mile Svilar?

  Mile Svilar (18) mocht gisteren bij Benfica weer opdraven in de Champions League, maar heeft de jonge doelman nog een toekomst bij de Belgische nationale ploeg?

  "Mensen van de KBVB hebben contact gehad met Mile"

  Gert Verheyen is bondscoach van de nationale U19. Enkele weken geleden werd duidelijk dat er meer dan een haar in de boter zit tussen Svilar en de Belgische nationale ploeg.

  Verheyen probeerde naar eigen zeggen Svilar, die ook voor Servië kan uitkomen, meermaals te bereiken, maar dat waren vruchteloze pogingen.

  "Of ik Mile nog gehoord heb? Neen, maar andere mensen van de KBVB hebben wel contact gehad met hem. Op het juiste telefoonnummer", lachte Verheyen, vanavond analist bij Proximus 11+. Vader Ratko Svilar liet onlangs verstaan dat zijn zoon geen enkele oproep van Verheyen had ontvangen.

  "Hij is nu eerste doelman. Ga je dan nog voor de U19 spelen?"

  "Er moest gewoon eens een open gesprek zijn over hoe groot zijn goesting nog is", gaat Verheyen verder. "Afspraken maken is nodig, zeker voor een speler die naar het buitenland vertrekt."

  "Intussen is hij natuurlijk wel eerste doelman bij Benfica geworden. Ga je dan nog voor de U19 spelen? Dat is eigenlijk ook belachelijk."

  "Er is nooit twijfel geweest over zijn kwaliteiten, ook bij mij niet. Mile heeft veel talent en is een goeie doelman."

  De Belgische doelman met Servische roots praat ook met de Servische technische staf. "Er is intensieve communicatie met Mile en zijn vader. De administratieve rompslomp is aan de gang. Wat zeker is: er is een wederzijds verlangen om Mile Svilar bij de Servische nationale ploeg te krijgen", klonk het maandag bij de Serviërs.

  "Geen 100 procent toeval dat hij zo'n goal tegen krijgt"

  Gisteren werd Svilar de held met een penaltyredding en de antiheld met een owngoal. "Ik vond dat geen fout van hem", analyseert Verheyen.

  "Maar je ziet zoiets wel vaker bij een heel jonge doelman. Het is dus ook geen 100 procent toeval dat hij zo'n goal slikt."