• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert na de Koppenberg: "Ik heb nood aan mentale rust"

  Wout van Aert stond niet op het podium in Oudenaarde.

  De Koppenberg was de voorbije drie jaar de speeltuin van Wout van Aert, maar de wereldkampioen was vandaag geen hoofdrolspeler. "Ik vecht tegen mezelf. Ik kan zo diep niet gaan", reageert Van Aert.

  "De weg naar de goede vorm kent hoogtes en laagtes"

  "Ik was goed gestart, maar de tweede helft was minder", vatte Wout van Aert zijn Koppenbergcross samen. Van Aert werd 4e, op 1'14" van Mathieu van der Poel.

  "Ik voelde me goed en dacht dat een goeie prestatie mogelijk was. Maar toen Mathieu overnam, ging het licht plots uit. Ik kwam die moeilijke momenten niet meer te boven."

  "Ik denk iedere keer dat de trein vertrokken is, maar net dan heb ik het telkens weer moeilijk. Blijkbaar is de weg naar de goede vorm er één met hoogtes en laagtes."

  Video player inladen ...

  "Ik zou ook graag op de grond liggen"

  "Ik zou ook graag op de grond liggen", verwijst Van Aert naar Van der Poel en co, die na de finish uitgeput gingen zitten en liggen. Van Aert fietste snel naar zijn camper.

  "Ik geraak zover niet. Ik kan zo diep niet gaan. Ik vecht tegen mezelf. Ik zou maar wat graag sprinten en vijf minuten moeten bekomen, maar dat zit er nu gewoon niet in."

  "Terugkeren van stage met een fris hoofd"

  Wout van Aert vertrekt donderdag op stage naar Lucca. "Ik zou graag al op het vliegtuig zitten", lacht de wereldkampioen. "Ik heb nood aan wat mentale rust."

  "Ik had echt toegewerkt naar deze Koppenbergcross, want het was het einde van het eerste deel van mijn winter. Het plan is om op stage de basis te trainen, ook nog wat bergop, en er wat volume in te steken. Neen, niet met het oog op mijn wegcampagne volgend jaar. Ik wil gewoon weer die goede conditie te pakken krijgen."

  "Het is heus niet zo dat ik op vakantie ga, ik hoop echt wel om met een "fris hoofd" terug te komen."