• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Svilar na zijn owngoal: "Daar kon ik niet veel aan doen"

  "Ik sta hier met gemengde gevoelens."

  Mile Svilar speelde, net als twee weken geleden in de heenmatch, een opmerkelijke rol in het duel tussen Manchester United en Benfica. Met een penaltysave en owngoal stond de jonge keeper weer in de etalage.

  Held en (een beetje) anti-held

  Svilar was half oktober "the talk of the town" toen hij in de Champions League-partij tussen Benfica en United in Portugal met een vrije trap van Marcus Rashford over de lijn huppelde. Die misser kostte Benfica een 0-1-nederlaag.

  Gisterenavond wilde Svilar die fout rechtzetten. De 18-jarige Belgische doelman stond opnieuw onder de lat en speelde zich in de vitrine door op het kwartier een strafschop van Martial uit zijn doel te ranselen.

  Net voor de rust had Svilar dan weer alle pech van de wereld toen een schot van Matic via de paal op zijn rug kaatste en achter hem in eigen doel verdween. In de tweede helft dikte Blind de score aan tot 2-0, met een penalty waar Svilar geen verhaal tegen had.

  "Pure pech"

  "Ik sta hier met gemengde gevoelens", zei Svilar na de wedstrijd. "Gedurende 20 minuten in de eerste helft beleefde ik heel wat emoties. Maar wat die owngoal betreft: ik kon daar weinig aan doen."

  Nemanja Matic loste het schot dat aan de 1-0 voorafging. De Serviër speelde in 2011-2012 zelf een seizoen voor Benfica en heeft volgens bepaalde bronnen een stem gehad in Svilars transfer van Anderlecht naar de Portugese topclub.

  Matic: "Mile is een geweldige doelman. Hij is nog maar 18, heeft vanavond sterk gespeeld en gaat een grote toekomst tegemoet. Aan die zogezegde owngoal kan hij niks doen. Het was geen fout. Hij heeft zijn best gedaan om die bal te stoppen, het was pure pech."

  Bekijk de save en "owngoal" van Svilar door op deze link te klikken.

  Mourinho: "Ik word betaald voor deze beslissingen"

  Romelu Lukaku kwam niet tot scoren tegen Benfica. Nochtans voelde hij zich klaar om de strafschop te nemen die uiteindelijk door Daley Blind tegen het net geschopt werd. Maar: Lukaku mocht de penalty niet nemen, zo gebaarde trainer José Mourinho aan de zijlijn.

  "Romelu wilde zijn verantwoordelijkheid nemen, net als Herrera. Maar ik word betaald om dit soort beslissingen te nemen. In de eerste helft had ik al een verkeerde beslissing genomen, aangezien Martial de penalty miste. Op basis van de trainingen van de voorbije dagen was het aan Blind om na Martial de penalty's te nemen."

  "Zo geschiedde. Meer is er niet aan de hand en hoeven jullie er ook niet achter te zoeken. De spelers respecteren mijn beslissing. Geen drama! Dat we met 12 op 12 nog niet zeker zijn van kwalificatie voor de volgende ronde? Vreemd. Dan moeten we in onze resterende 2 matchen nog maar een punt zien te pakken."

  Tweet van Svilar:

  Svilar in Het Journaal:

  Video player inladen ...