• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jankovic keert terug als trainer van KV Mechelen: "Hij wil iets goedmaken"

  Jankovic was al trainer van KV Meckelen tussen 2014 en 2016.

  KV Mechelen heeft na anderhalve week een opvolger gevonden voor Yannick Ferrera. Aleksandar Jankovic keert terug als trainer. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen.

  KV Mechelen zocht sinds 23 oktober een opvolger voor Ferrera, die bedankt werd voor bewezen diensten na de 4-1-nederlaag tegen Eupen. KVM polste clubicoon Michel Preud'homme, maar die ging na een nachtje slapen niet in op het voorstel.

  Alaksandar Jankovic ziet een terugkeer wel zitten. Hij werd begin vorig seizoen weggeplukt door Standard, maar werd in april van dit jaar ontslagen in Luik. 

  "Zijn grote voordeel ten opzichte van andere kandidaten is dat hij de spelersgroep én de competitie heel goed kent. Hij weet perfect wat zijn opdracht is: KV Mechelen in 1A houden", zegt voorzitter Johan Timmermans op de website van de club.

  Ook bij Standard was Jankovic de opvolger van Ferrera

  Aleksandar Jankovic was eerder trainer van KV Mechelen tussen mei 2014 en september 2016. Toen volgde hij Yannick Ferrera op bij Standard.

  "Tijdens onze gesprekken werd duidelijk dat hij iets wil goed maken. Hij beseft dat een aantal supporters dat vertrek nog niet vergeten zijn. Zijn motivatie is groot om dit weer recht te zetten."

  De Serviër tekent in Mechelen een contract tot het einde van het seizoen. KV Mechelen staat na 13 speeldagen alleen laatste met 8 punten. De club kon dit seizoen nog maar één keer winnen en incasseerde al 24 tegendoelpunten. Alleen Eupen, voorlaatste in de stand, slikte al meer goals (35).