• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "We hebben een tik gekregen, zondag kunnen wij eentje uitdelen aan Club Brugge"

  Herman Van Holsbeeck: "Slecht geslapen"

  Herman Van Holsbeeck gaf vanochtend in Parijs toe dat Anderlecht slecht geslapen heeft na de 5-0-bolwassing tegen PSG. "Je ziet steeds meer dat het Europese voetbal in 2 afdelingen gespeeld wordt. Spelen tegen dit soort clubs is een bijna onmogelijke strijd."

  "Een ploeg van een andere planeet"

  De pandoering die Anderlecht dinsdagavond op speeldag 4 van de Champions League in de Franse hoofdstad incasseerde, zinderde vanochtend nog na in het station van Parijs, waar paars-wit opnieuw de trein richting Brussel nam. 

  "Ik denk dat de meeste Anderlechtenaars niet goed geslapen hebben. Thuis verloren we met 0-4 van hen, nu met 5-0. Je speelt tegen een ploeg van een andere planeet. PSG is een grote kandidaat om de Champions League te winnen", concludeert Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

  "We hebben een tik gekregen en staan met de voeten op de grond, maar de coach heeft het goed verwoord: we hebben tegen een ploeg gespeeld waarvan 2 spelers 10 keer het budget van Anderlecht vertegenwoordigen. Bij ons zijn er spelers die bewezen hebben dat ze het niveau aankunnen, anderen moeten nog heel hard werken."

  "Europees voetbal in 2 afdelingen"

  Hein Vanhaezebrouck begon zonder echte spits aan het duel. Wat vindt Herman Van Holsbeeck daarvan? "De coach heeft iets geprobeerd. Of je nu met 1, 2 of 3 spitsen speelt: je speelt tegen een ploeg met een budget van 750 miljoen euro."

  "Je ziet steeds meer dat het Europese voetbal in twee afdelingen wordt gespeeld: de absolute topclubs waar buitenlandse investeerders heel veel geld inpompen en wij die daar met ons budget moeten tegen opboksen. Dat wordt een bijna onmogelijke strijd."

  "Of ik dacht dat Anderlecht onder Hein Vanhaezebrouck verder zou staan? PSG won met 0-5 op Celtic, trakteerde Bayern München op een 3-0-pandoering en wint 2 keer ruim van ons. Op dat vlak is PSG dus geen goeie barometer."

  "Zondag revanche nemen"

  "Ik denk dat je zondag na onze competitiewedstrijd tegen Club Brugge pas een eerste evaluatie kunt maken. Ik ben ervan overtuigd dat we er zondag zullen staan. We hebben 3 dagen om de topper voor te bereiden en met heel veel eergevoel op het veld te komen."

  "Als Club wint, bedraagt de kloof 12 punten. Dat zou heel veel zijn. Maar ik voel in het bestuur, bij de spelers en de staf dat wij willen laten zien dat wij de beste van België zijn. Dan zouden wij wel eens een tik kunnen uitdelen. We moeten klaar zijn om revanche te nemen voor deze 5-0 op PSG", besluit Van Holsbeeck.

  Het interview met Van Holsbeeck:

  Video player inladen ...