• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Ik neem deze 5-0 volledig op mij"

  PSG deelde 5 klappen uit aan Anderlecht.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  PSG deelde 5 klappen uit aan Anderlecht.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Anderlecht liep ook in Parijs tegen een vernedering aan. "Het was een leerzame avond", vond trainer Hein Vanhaezebrouck. Doelman Frank Boeckx: "Het plan was er, maar we moesten scherper zijn."

  "Neen, dit is geen afstraffing"

  "Het was een leerzame avond", opende Hein Vanhaezebrouck zijn analyse bij Sporza en Q2. "Ik neem deze 5-0 volledig op mij. Daar moet je mee kunnen leven tegen een ploeg met deze kwaliteit."

  "Neen, ik ben niet ontgoocheld. En neen, dit is geen afstraffing. Dat is wel zo als je helemaal niet hebt meegedaan. Het minpuntje was die 2-0 net voor de pauze. 1-0 was een aardige uitslag bij de rust. Maar met die 5 uitbraken op links in de eerste helft hebben we te weinig gedaan."

  "We hebben ons goed geweerd in de eerste helft en hebben geprobeerd om de boel te sluiten. Dat is niet gelukt, maar oké. Ik denk dat het systeem op zich niet slecht was."

  "Dat een linksachter een hattrick maakt? Als je overal brandjes moet blussen, dan kom je bij een 5e brandje een mannetje tekort. Wie ook aan de bal komt, bij dit PSG is iedereen gevaarlijk."

  Zondag speelt Anderlecht al tegen Club Brugge. "Ik denk niet dat deze uitslag een effect zal hebben. Enkele jongens kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd, maar sommige andere spelers moeten zich in vraag stellen. Van hen hadden we toch wat meer verwacht."

  "Dit is van het beste wat er in de laatste jaren te zien geweest is"

  De coach van Anderlecht prees PSG nog eens de hemel in. "We speelden gewoon tegen de beste ploeg. Met die snelheid heb ik nog nooit een ploeg zien voetballen. PSG heeft zoveel materiaal, zelfs op de bank. Dit is van het beste wat er in de laatste jaren al te zien geweest is."

  Boeckx: "Niet blij dat deze wedstrijd voorbij is"

  Frank Boeckx werd deze keer tussen de palen gezet en moest vijf keer vissen. "Of ik blij ben dat deze wedstrijd voorbij is? Neen, want we hebben hard gewerkt om hier te staan."

  "We hadden gezegd dat dit leermomenten zouden zijn en we hebben geleerd hoe we gepakt zijn. Dat moeten wij in de competitie zelf ook proberen te doen."

  "Op dit niveau moet je scherper zijn en even je voet zetten. We verliezen met 5-0 en pakken geen kaart. Dat zegt misschien genoeg."

  "Ja, dit was een ander systeem. Maar het plan was er. Het is aan ons om dat beter in te vullen. Zondag komt Club, maar Club is PSG niet. Dat wordt een andere wedstrijd."

  Gerkens: "Nog heel hard werken om op dit niveau te geraken"

  "Dit komt toch redelijk hard aan", vulde Pieter Gerkens aan. "We hebben een beetje te slap gespeeld. We waren niet scherp genoeg in de duels."

  "Misschien waren we een beetje onder de indruk, maar dat zou eigenlijk niet mogen. We moeten nog heel hard werken om op dit niveau te geraken. In die zin was het een goeie les."