• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wereldkampioen Hamilton geeft Rosberg een steek onder water

  Nico Rosberg en Lewis Hamilton leefden vorig jaar als kat en hond.

  Nico Rosberg zette vorig jaar met de wereldtitel een punt achter zijn carrière. Dat is zijn ex-ploegmaat Lewis Hamilton niet van plan. "Dat zou te gemakkelijk zijn", vindt de kersverse wereldkampioen.

  "Nu wil ik nummer 5"

  Lewis Hamilton verzekerde zich gisteren in Mexico van een vierde wereldtitel in de Formule 1. "Ik zou voor de gemakkelijke weg kunnen kiezen en stoppen, zoals Nico vorig jaar, maar dat doe ik niet", stelt de 32-jarige Mercedes-rijder.

  "Ik voel dat er meer in zit. 4 is een mooi cijfer, maar nu wil ik nummer 5. Ik houd van een uitdaging. Anders zou ik me vervelen. Ik blijf racen omdat ik ervan houd. Dit jaar heb ik er meer dan ooit van genoten."

  Het reizen is Hamilton nog niet beu. "Soms denk ik wel eens aan een leven op één plaats. Dan kan ik socializen, met de hond gaan wandelen of surfen, maar dat kan ik allemaal na mijn 40e nog doen."

  Nico Rosberg: "Proficiat, Lewis"

  Lewis Hamilton en Nico Rosberg kennen mekaar al sinds de jeugdcategorieën in de autosport. Ze begonnen als vrienden, maar de laatste jaren verzuurde hun relatie. Vorig seizoen leefden de twee als kat en hond bij Mercedes.

  Gisteren was Rosberg er wel snel bij om zijn oud-ploegmaat te feliciteren met de wereldtitel. "Dubbel en dik verdiend", sprak de Duitser op zijn YouTube-kanaal.