• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "We zijn hier niet om ons te laten afslachten"

  Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht spelen morgen tegen PSG.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht spelen morgen tegen PSG.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Anderlecht heeft nog niet te veel fijne momenten beleefd in deze Champions League-campagne en de Belgische kampioen wil een nieuwe bolwassing morgen vermijden. "Maar ik begin nooit aan een match met het idee om de schade te beperken", zegt Hein Vanhaezebrouck over zijn aanpak tegen PSG.

  "Club Brugge is belangrijker"

  Anderlecht bekampt morgen PSG, maar de topper tegen Club Brugge van komende zondag zit ook al in het achterhoofd. "Ik lieg niet als ik zeg dat de match tegen Club belangrijker is voor ons", bevestigt Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck.

  "Club praat sinds het laatste fluitsignaal tegen STVV al over de wedstrijd tegen Anderlecht. Maar wij zullen ons nog op de match van dinsdagavond focussen. Dat wordt een wedstrijd tegen een van de beste teams in Europa."

  "We willen geen mal figuur slaan. We zijn niet naar hier gekomen om ons te laten afslachten of om gewoon ons werk te doen omdat we nu eenmaal verplicht zijn om hier te spelen. Dan zouden we beter in Brussel blijven."

  "Ik zou ontgoocheld zijn als we veel goals slikken"

  PSG won de heenmatch met 0-4. Anderlecht bracht de Franse topclub af en toe in verlegenheid, maar had nog veel meer doelpunten kunnen slikken. Hoe zal Hein Vanhaezebrouck het morgen aanpakken?

  "Ik begin nooit aan een match met het idee om de schade te beperken. Anders zou ik hier niet op mijn plaats zitten. We kunnen veel goals slikken, maar ik zou ontgoocheld zijn als dat morgen gebeurt."

  "In de heenmatch waren we niet efficiënt. We hadden kunnen scoren, maar we hadden nog meer goals kunnen incasseren. Ik zal blij zijn als we in onze kwaliteiten geloven. We moeten efficiënter zijn en beter verdedigen. Op die twee vlakken moeten we vooruitgang boeken."