• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Reeks van Hansen eindigt wellicht op 20 grote rondes: "Het is tijd voor iets anders"

  Adam Hansen begint in 2018 aan zijn 8e seizoen bij Lotto.

  De Ronde van Spanje was de 19e grote ronde die Adam Hansen kon uitrijden. Maar in 2018 is de Australiër van plan het over een andere boeg te gooien. "Ik denk dat ik de Tour zal overslaan. Of ik doe de Tour maar niet de Vuelta. Het is tijd voor iets anders."

  Sinds de Vuelta van 2011 miste Adam Hansen geen enkele grote ronde. Sterker nog, de trouwe soldaat van Lotto-Soudal reed sindsdien elke Giro, Tour en Vuelta uit. 19 op een rij, een record.

  Aan de reeks leek afgelopen zomer - tot grote woede van Hansen - al een einde te komen, toen Marc Sergeant hem niet selecteerde voor de Vuelta. Maar door een blessure van ploegmaat Valls werd hij alsnog opgetrommeld.

  Maar Hansen voelt de bui al hangen en beseft dat het tijd is om zijn programma om te gooien. "Ik denk dat ik volgend jaar de Giro rijd en dan wellicht de Tour oversla", zegt hij aan Cyclingnews. "Of misschien rijd ik de Tour toch en pas ik voor de Vuelta, dat moet ik nog overleggen met de ploeg."

  "Ik denk dat het verfrissend zal zijn. Ik had de voorbije jaren telkens hetzelfde programma en de sleur zat er wat in. Het wordt leuk om eens iets anders te hebben. Ik kijk ernaar uit."