• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nys: "Als Mathieu op zijn best is, dan komt het voor de rest niet meer goed"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bij de profs is Mathieu van der Poel heer en meester, bij de nieuwelingen geeft Thibau Nys steeds meer visitekaartjes af. Sven Nys zakte met zijn zoon af naar Van Gils en gasten. "Het is vooral fijn om te zien dat Thibau door zijn puberteit fietst."

  Nys over Van Aert: "Hij traint op volume en dan verlies je explosiviteit"

  Wie doet Mathieu van der Poel dit seizoen iets? Wout van Aert moet voorlopig steeds weer zijn meerdere erkennen in de Nederlander. "Wout traint heel veel op volume", legt Sven Nys uit.

  "Als je Mathieu wilt kloppen, dan moet je technisch ongelofelijk sterk zijn en moet je explosief zijn. Maar door op volume te trainen, verlies je die explosiviteit deels."

  "Ik denk dat Wout zondag de evenknie van Mathieu was, maar Mathieu heeft die flits na een bocht of een balkje. Hij kan dan iedere keer een seconde nemen."

  Komt het nog goed voor de uitdagers? "Als Mathieu op zijn best is, dan zal het niet goed komen. Als Mathieu zoals elke normale mens een mindere dag heeft, dan moet je die kans proberen te grijpen."

  "Op zijn leeftijd ligt Thibau voor op mij"

  Sven Nys kreeg bij Van Gils en gasten het gezelschap van zoon Thibau, nog altijd maar 14 jaar. De troonopvolger won zaterdag het provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant en zondag de cross bij de nieuwelingen in Ruddervoorde.

  "Het is vooral fijn om te zien dat Thibau door zijn puberteit fietst", zegt papa Nys. "Ik denk dat iedere ouder de puberteit van zijn kind vreest. Maar hij wil van zijn hobby zijn beroep maken en heeft daardoor structuur."

  "Op zijn leeftijd ligt hij voor op mij. Hij heeft in zijn jeugd het veldrijden als zijn speeltuin gezien. Die koersfiets heeft hij met de paplepel meegekregen en dat is een gigantisch verschil. En hij kan met de druk omgaan, want die is er bij ons altijd geweest."

  "Ik ondersteun hem en ben er als het slecht gaat. Niet om hem dan op een fout te wijzen, maar wel om te zeggen dat er volgende week weer een veldrit is. Thibau moet zijn eigen carrière uitbouwen en vergelijken is sowieso moeilijk."