• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens is nieuwe bondscoach van Hongarije: "Dromen van Euro 2020"

  Hongarije is de 4e nationale ploeg die Georges Leekens zal trainen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Niet KV Kortrijk maar Hongarije is de nieuwe bestemming in de loopbaan van Georges Leekens. Hij moet de nationale ploeg er naar nieuwe successen leiden. "Het belangrijkste is dat je een visie hebt en die heb ik", maakt Leekens zich sterk.

  Leekens volgt EK-held Storck op

  De Duitser Bernd Storck werd een nationale held in Hongarije toen hij het land voor het eerst in 30 jaar op een groot toernooi bracht. Op het EK overleefde hij de groepsfase, maar werd hij in de 1/8e finales roemloos uitgeschakeld door België.

  Maar in de WK-voorronde speelde Hongarije een figurantenrol in een groep die gedomineerd werd door Portugal en Zwitserland. Het kostte Storck de kop.

  Nu is het aan Georges Leekens om opnieuw op te bouwen naar het volgende EK. Grote namen heeft de Hongaarse ploeg wel niet. Balazs Dzsudzsak en Adam Nagy zijn de bekendste spelers.

  "Euro 2020 is onze droom"

  Georges Leekens heeft in Hongarije een contract voor twee jaar getekend, tot het einde van de EK-kwalificatiecampagne. "Het EK in 2020 halen is onze droom. Dat wordt niet makkelijk", weet Leekens, die de oefeninterlands tegen Luxemburg (9/11) en Costa Rica (14/11) nog aan zich voorbij laat gaan.

  "Ik wil de Hongaarse taal leren en mij aanpassen aan de cultuur. Maar het belangrijkste is dat je een visie hebt. En die heb ik. Ik hou bovendien van de uitdaging. Wanneer ik ergens zin in heb, gooi ik mij volledig. Ik geloof niet in geluk, maar in hard werken."

  Het is nog niet duidelijk wie assistent van Leekens wordt. "Ik ben er zeker van dat er in Hongarije genoeg goede assistenten rondlopen. Dat komt zeker in orde. Ik heb al contact gehad met Zoltan Szelesi, die de oefenpartijen volgende maand zal leiden. Ik zal tijdens de voorbereiding op die wedstrijden van de gelegenheid gebruik maken om de spelers beter te leren kennen."

  Vijfde keer bondscoach

  Voor Leekens is het de 5e keer dat hij een nationale ploeg onder zijn hoede krijgt. België en Algerije, waar hij al na een paar maanden werd ontslagen, coachte hij 2 keer. Daarnaast was hij ook nog bondscoach van Tunesië. Leekens werd de voorbije dagen ook nadrukkelijk genoemd bij KV Kortrijk, maar daarvoor past hij dus.