• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Komisch tafereel: Bölöni interviewt Rednic: "Helaba, wat meer respect!"

  Als het niet lukt bij Antwerp kan Bölöni het nog altijd als journalist proberen.

  Laszlo Bölöni staat niet bekend als de meest makkelijke coach voor de pers. Maar zijn oude vriend Mircea Rednic deed hem helemaal ontdooien. Het resultaat was een leuk onderhoud tussen beide Roemenen, waarbij Bölöni zelfs in de rol van interviewer kroop.

  Laszlo Bölöni en Mircea Rednic delen niet alleen dezelfde nationaliteit, ze hebben ook een uitgebreide voorgeschiedenis. "We hebben nog samen op de kamer gelegen bij de nationale ploeg. We zijn samen goed voor 200 caps", herinnert Rednic zich. "Hij was zelfs mijn assistent toen ik bondscoach was", vertelt Bölöni.

  De sfeer tussen de 2 was na de match dan ook opperbest. Bölöni trok Rednic speels aan zijn oor naar de interviewzone en drong vervolgens aan om te mogen meeluisteren. "Want als hij iets slechts over mij zegt..." "Dan zal hij mij een klap verkopen zegt hij in het Roemeens", vult Rednic aan.

  Video player inladen ...

  Uiteindelijk nam Bölöni zelf de microfoon ter hand en begon zijn collega aan een vragenvuur te onderwerpen. Dat ging zo:

  Laszlo Bölöni: "Goeienavond, meneer Rednic"

  Mircea Rednic: "Ben jij niet Laszlo Bölöni?"

  Bölöni: "Nee, ik ben zijn tweelingbroer. Laten we het voetbal ever vergeten. Hoe gaat het met je gezondheid?"

  Rednic: "Eerst moet ik aan mijn aders geopereerd worden en op 20 januari nog eentje aan mijn schildklier. Aan de buitenkant ben ik mooi, maar aan de binnenkant..."

  Bölöni: "Je ziet er fantastisch uit. Ik heb zelf alle spiegels in mijn huis gebroken. Ik wil het niet meer zien."

  "Maar wat is er in de kleedkamer gebeurd waardoor jullie niveau plots zakte na de rust?"

  Rednic: "Mijn goeie vriend, de coach van Antwerp, heeft een heel goeie vervanging gedaan. Herman? Herman? Die linkspoot (hij bedoelt Hairemans). Die heeft het middenveld in handen genomen. In de eerste helft waren ze nergens, terwijl wij domineerden zoals Barcelona. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd."

  Bölöni: "Wat vond je van het resultaat?"

  Rednic: "Ik vond het een billijk resultaat. Maar ik wil ook graag iets positiefs over mijn collega zeggen. Het is een coach die heel goed werk levert. Hij komt uit 2e klasse en staat bij de eerste 6. Hij doet het net iets beter dan wij, maar hij heeft dan ook betere spelers."

  Bölöni: "Hoe weet jij dat ons budget groter is dan dat van jullie?"

  Rednic: "Ik werk voor de staatsveiligheid. Ik heb spionnen. Als je D'Onofrio aan je kant hebt, sta je er goed voor. Kijk maar naar het stadion dat ze bij jullie aan het verbouwen zijn."

  Bölöni: "Ik wil je ook feliciteren voor het werk dat je hier levert. Ik hoop dat er wat meer fans zullen komen. Ze mogen je bedanken, want je hebt hier voor een revolutie gezorgd."

  Rednic: "Het gaat meer in etappes dan een revolutie".

  Waarna de twee nog even dollen en Bölöni de microfoon doorgeeft aan de "echte" journalist.

  VIDEO: Het volledige interview

  Video player inladen ...