• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hamilton: "Dit was een vreselijke manier om kampioen te worden"

  Lewis Hamilton had zich een leukere bekroning voorgesteld in Mexico.

  Lewis Hamilton heeft zich met een 4e wereldtitel de geschiedenisboeken ingereden. Hij kreeg dan ook terecht felicitaties van andere sportgrootheden als Neymar en Usain Bolt.

  "Het voelt allemaal nog wat onwerkelijk", was Hamiltons eerste reactie. "Als ik eerlijk ben, vond ik dit een vreselijke manier om kampioen te worden, maar wat kon ik anders doen?"

  "Ik had aangekondigd dat ik agressief zou zijn bij de start. Ik denk niet dat ik over de schreef ben gegaan. Ik gooide mijn troeven op het juiste moment op tafel."

  "Na die aanrijding zag het er slecht uit. Ik lag 40 seconden achter, ik reed in niemandsland. Het was vreselijk. Ik lag op de grond, maar ben toch weer opgestaan en heb teruggevochten."

  Met een 4e wereldtitel komt Lewis Hamilton op de 3e plaats in de eeuwige ranglijst, na Schumacher en Fangio. "Ik probeer als rijder altijd de lat zo hoog mogelijk te leggen. Onlangs was ik nog aan het mijmeren hoe ik als kleine jongen naar tv keek en droomde om ooit in de F1 te kunnen rijden. 25 jaar later ben ik een viervoudige wereldkampioen."

  Alonso: "We hebben het Lewis te makkelijk gemaakt"

  • Sebastian Vettel: "Uiteraard ben ik een beetje treurig. Het is een tegenvaller om de finishlijn te overschrijden en te beseffen dat het gevecht voorbij is. Dit is het dagje van Lewis. Hij verdient dit. Over het algemeen was hij de betere. Zo simpel is het."
  • Fernando Alonso: "We hebben het Lewis dit jaar te makkelijk gemaakt. Maar hij heeft vandaag ook gezien hoe snel de McLaren door de bochten gaat. Hopelijk kunnen we hem volgend jaar meer tot het uiterste drijven. Gedaan met de easy time als het van McLaren en Renault afhangt.

  Felicitaties van de groten der aarde uit de sport

  PSG-ster Neymar was een van de eersten die Lewis Hamilton kon feliciteren, op zijn teamradio. "Ik ben blij voor je, kerel. 4 wereldtitels. Winnaar!"