• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Russell Westbrook blijft de koning van de triple doubles

  Westbrook maakte al 82 triple doubles in zijn carrière.

  Russell Westbrook heeft met zijn 82e triple double Oklahoma City naar de zege geloodst tegen de Chicago Bulls. Hij heeft nu tegen alle tegenstanders dat kunstje geleverd. De LA Clippers, het enige team dat nog ongeslagen was, verloren dan weer van de Detroit Pistons.

  Russell Westbrook, de MVP van het vorige NBA-seizoen, is ook dit jaar uitstekend op dreef. Tegen de Chicago Bulls lukte hij 12 punten, 13 rebounds en 13 assists, goed voor zijn 3e triple double van het seizoen en de 82e in zijn carrière. Samen met Carmelo Anthony (21 punten) en Paul George (20 punten) leidde hij Oklahoma City dan ook naar een ruime zege: 69-101.

  Westbrook heeft nu een triple double gescoord tegen alle NBA-teams, behalve Oklahoma City uiteraard, waar hij al sinds 2008 speelt. Hij is de eerste speler die daarin slaagt.

  Voor de wedstrijd kwam Westbrook nog eens terug op het incident van een dag eerder met het vliegtuig van de Oklahoma City-spelers, dat zware averij opliep. "Op zulke momenten bid je en je bedankt daarna de man daarboven dat het vliegtuig op die manier kon landen", zei hij.

  Luchtvaartmaatschappij Delta liet intussen weten dat de schade aan het vliegtuig waarschijnlijk veroorzaakt werd door een botsing met een vogel.

  VIDEO: Westbrook laat zijn 3e triple double van het prille seizoen optekenen

  LA Clippers lijden eerste nederlaag

  Minder goed nieuws viel er te rapen bij de LA Clippers. Dat team was als enige nog ongeslagen, maar ging in de 5e wedstrijd van het seizoen met 87-95 de boot in tegen de Detroit Pistons. Daarmee zijn de Clippers bovendien hun leidersplaats kwijt in de Western Conference. Ze zakken naar de 2e plaats, na Memphis.

  Alle uitslagen van een nachtje NBA:

  • LA Clippers - Detroit 87-95
  • Portland - Phoenix 114-107
  • Miami - Boston 90-96
  • Dallas - Philadelphia 110-112
  • Utah - LA Lakers 96-81
  • Chicago - Oklahoma City 69-101
  • Memphis - Houston 103-89
  • New Orleans - Cleveland 123-101